Για το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, την κατάσταση στην Ένωση και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Άρη και τη μάχη του τίτλου μίλησε ο έμπειρος προπονητής, Σάκης Τσιώλης, στη «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».
?Αναλυτικά όσα είπε:
Για τον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι ότι δίνουν έναν ενθουσιασμό οι πέντε βαθμοί. Κάτι που ενισχύεται από τη σοβαρότητα και τη διάρκεια που παρουσιάζει η ομάδα.».
Για την ΑΕΚ: «Όλα αυτά που γίνονται δημιουργούν μεγαλύτερο χάσμα στα εσωτερικά της ομάδας. Η απόδοση και το μεγάλο σκορ στο παιχνίδι Κυπέλλου δίνουν αφορμή για όλα όσα έγιναν. Η ΑΕΚ θα πρέπει να συγκεντρωθεί, να ηρεμήσει και να πάει με καθαρό μυαλό στο Χαριλάου. Είναι το πιο σημαντικό της παιχνίδι. Θα πρέπει να βγει ο πρόεδρος, να δώσει το στίγμα του ώστε η ομάδα να ηρεμήσει και να μπει στα πλέι οφ στους -5. Πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει πλέον η ΑΕΚ. Αν μπει στα playoffs στο -5, έχει καλό ρόστερ και θα παίξει όλες τις ελπίδες της για να το γυρίσει».
Για τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα στυλ παιχνιδιού που έχει επιτυχία. Γέμισαν με αυτοπεποίθηση και έχουν ρυθμό. Το σημαντικότερο δεν είναι η σύνθεση ή το σύστημα αλλά η τακτική προσέγγιση, δηλαδή το στυλ που ακολουθεί. Ο Ολυμπιακός μπορεί και το στηρίζει.
Η ΑΕΚ άλλαξε το στυλ της, το προσπάθησε και δυσκολεύτηκε. Ο Μπρινιόλι έβγαλε 25 μπαλιές προς την περιοχή του Ολυμπιακού. Κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Ο Πιερό ήταν μόνος. Δεν είχε βγάλει παρόμοιο στυλ η ΑΕΚ. Προσπάθησε να αντιδράσει ο Αλμέιδα ώστε να περιορίσει τον Ολυμπιακό. Όπως έδειξε η απόδοση και το αποτέλεσμα, δε δικαιώθηκε. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κρατάει λιγότερο την μπάλα στο πρώτο τρίτο του».
Για τη μάχη του τίτλου: «Θα παρουσιαστούν πιο έτοιμοι στα playoffs. Ο ΠΑΟΚ έχει, πλέον σημείο αναφοράς τον Σαμάτα. Οι βαθμοί είναι αρκετοί και δεν είναι μόνο οι πέντε της ΑΕΚ. Η σταθερότητα και η απόδοση του Ολυμπιακού δεν τους δίνει και μεγάλο περιθώριο τους υπόλοιπους. Είναι καθοριστικό το παιχνίδι στο Χαριλάου».
Για ΠΑΟΚ και Σαμάτα: «Αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει κάνει τον κύκλο της. Ο ΠΑΟΚ σύντομα και γρήγορα θα διορθώσει τα προβλήματα, θα φρεσκάρει την ομάδα και θα πρωταγωνιστήσει. Έχει ένα τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να τον βοηθήσει και διαθέτει και ένα παίκτη βαρόμετρο, τον Κωνσταντέλια. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο βελτιωμένος από τον πρώτο γύρο. Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Όλα, όμως, θα εξελιχθούν μέσα στο χορτάρι».