Στην παρουσία των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League μίλησε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, το πρώην στέλεχος των Πειραιωτών και πάλαι ποτέ πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, μιλώντας στην εκπομπή «EQ» του Αction 24, ευχήθηκε να συναντηθούν οι δύο ελληνικές ομάδες στον φετινό τελικό της OPAP Arena.

«Ναι (σ.σ. για το ότι έχουν προκριθεί στους «8») και μακάρι να περάσουν και στους «4» και να δούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια έναν τελικό Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ, γιατί όχι. Τα τελευταία δέκα χρόνια, νομίζω, δεν καταφέρνουμε να βρούμε πού θα κάνουμε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Τον κάνουμε σε γήπεδα που δεν λειτουργούν, σε γήπεδα που τσακώνονται, χωρίς οπαδούς. Σ’ αυτούς που παρακολουθούν ποδόσφαιρο θα ήταν ένα ανέκδοτο, εάν δεν ήταν τραγικό. Εάν τώρα έρθει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και φτάσουν στον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να δούμε θα τα καταφέρουμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το εάν ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να γίνει όπως τα κορυφαία της Ευρώπης.

«Όχι, πλέον αυτό το τρένο έχει χαθεί. Έχουν εκτοξευθεί οι οικονομικές διαφορές και στο δικό μου τουλάχιστον μυαλό, ίσως είμαι λίγο ρομαντικός, με αφορά πολύ περισσότερο η παραγωγή αθλητισμού παρά το να κατακτήσουμε ένα ή δύο πρωταθλήματα. Θέλω να έχουμε πρωταθλητές, να έχουμε παγκόσμιες επιτυχίες, αλλά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το άπλωμα της πυραμίδας.

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925. Ιδρύθηκε στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, ο οποίος Πειραιάς είχε υποδεχθεί μόλις 1,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, οι οποίοι ζούσαν σε παραγκουπόλεις. Μαστίζονταν από την πείνα, την ανέχεια, τις αρρώστιες και ο Ολυμπιακός αγκαλιάστηκε από αυτούς τους ανθρώπους, επειδή τους έδωσε μια δυνατότητα ένταξης στη νέα τους κοινωνία, με το να τους διδάξει το ευ αγωνίζεσθαι, το ότι είμαστε όλοι ίσοι μέσα σε μια στολή, το ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να σεβόμαστε. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει ο αθλητισμός και αυτό είναι που διαφοροποιεί τον φίλαθλο από τον οπαδό.

Στο κάτω-κάτω εμείς στον Πειραιά έχουμε αρκετά πρωταθλήματα και Κύπελλα, δεν έχουμε που να τα βάλουμε, οπότε ας κάνουμε και κάτι άλλο (σ.σ. γελάει)», σημείωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*