Πριν ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος, ο αλγόριθμος της Opta έδινε μόλις 3,1% πιθανότητες στην Ελλάδα να τερματίσει από τη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και πάνω, να εξασφαλίσει δηλαδή και πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πλέον, μετά τη νέα νίκη των «ερυθρόλευκων» αλλά και το διαστάυρωμά τους με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» του Conference League, το ποσοστό αυτό υπερδιπλασιάστηκε, καθώς πλέον η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να πάρει βαθμούς αλλά και να τους στερήσει από τον άμεσο ανταγωνιστή, το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα πλέον έχει 3,6% πιθανότητες να πάρει την 15η θέση, 3,5% για την 14η, 0,4% για την 13η και 0,2% για την 12η. Το σύνολο βγάζει, δηλαδή, 7,7% πιθανότητες έτσι ώστε να πάρει το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ποσοστό που είναι μεν χαμηλό, ωστόσο σίγουρα πολύ πιο ελπιδοφόρο σε σχέση με νωρίτερα.

Φυσικά, πολλά θα κριθούν από το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι, ενώ πολύτιμους βαθμούς μπορεί να προσφέρει και ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αν αμφότερες οι ελληνικές ομάδες καταφέρουν να προκριθούν, τότε όλα είναι ανοιχτά.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*