Την προσαρμογή του στιλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ λόγω του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται η ΑΕΚ υπογράμμισε ο Νταμίρ Κάναντι σε δηλώσεις του στο metrosport. Ο Αυστριακός τεχνικός δέχθηκε και μια ερώτηση για το εφετινό πρωτάθλημα και το ποια ομάδα κατά τη γνώμη του θεωρεί ότι θα το κατακτήσει αλλά απέφυγε να απαντήσει.

Αρχικά ο κ. Κάναντι μίλησε για το ντέρμπι της Τούμπας:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα, πάλεψαν σκληρά για τη νίκη, δεν ήταν εύκολο και για τον διαιτητή. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Η ΑΕΚ παίζει με πολλή ένταση, πιέζει ψηλά ο ΠΑΟΚ, άλλαξε λίγο το στΙλ του λόγω της ΑΕΚ και πήγε και αυτός σε μονομαχίες».



Αν οι δύο ομάδες είχαν επιδίωξη να μπλοκάρουν τα ατού της άλλης:

«Οι δυο προπονητές έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Ο Αλμέιδα θέλει πίεση ψηλά, να κερδίζει την κάθε μπάλα, Για τον ΠΑΟΚ ήταν πιο δύσκολο αλλά ήταν προετοιμασμένος για μάχη χθες άλλαξε λίγο τη φιλοσοφία του. Έπαιξε ρόλο στην ποιότητα του αγώνα. Δεν θα υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».



Αν έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές ρόλων όπως η μετατόπιση του Πινέδα από το κέντρο στα δεξιά της άμυνας:

«Δεν πιστεύω ότι ήταν λάθος κάποιες αλλαγές. Είδα το παιχνίδι από τηλεόραση και ήταν υψηλής έντασης. Είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα είχε πολλή ένταση και με εξέπληξε ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε λίγο το σκεπτικό του γιατί θέλει τον να ελέγχει αυτός τον ρυθμό του αγώνα. Όταν είδε ότι δεν ήταν εύκολο να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι, προσαρμόστηκε σε ένα άλλο στιλ παιχνιδιού».



Αν υπάρχει φαβορί για τον τίτλο:

«Οι ομάδες έχουν μεγάλο ρόστερ και είναι συνηθισμένες να παίζουν κάθε τρεις μέρες. Είναι δύσκολο να πεις ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Ίσως η ΑΕΚ να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω του ενός αγώνα την εβδομάδα. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός παίζουν ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Θα παίξει ρόλο και ποιες ομάδες θα έχουν τραυματισμούς. Ο Ολυμπιακός άλλαξε δυο φορές προπονητή, αλλάζει φιλοσοφίες και δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να ανταποκριθούν όταν έχουν έτοιμους αντιπάλους. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι σταθεροί έκαναν πολύ λίγες αλλαγές με συγκεκριμένες φιλοσοφίες».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*