Ιστορική πρόκριση για τη Νιγηρία με ηγέτη τον Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ! Ο στόπερ του ΠΑΟΚ με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, οδήγησε τους συμπαίκτες του στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αποκλείοντας στα πέναλτι (4-2) την αξιόμαχη Νότια Αφρική μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Πλέον, οι «σούπερ αετοί» θα περιμένουν να δουν αν θα κοντραριστούν με την Ακτή Ελεφαντοστού ή το Κονγκό για την κούπα, στοχεύοντας στην 4η κατάκτηση της ιστορίας τους. Την ίδια ώρα, η Νιγηρία βρέθηκε για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης μετά το 2013 όταν και το είχε κατακτήσει!

Στα αμιγώς αγωνιστικά, το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τέρματα ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη Νιγηρία τελικά να κερδίζει πέναλτι, όταν ο Εμβαλά ανέτρεψε τον Οσιμέν και ο Εκόνγκ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 στο 67ο λεπτό. Και βρήκαν και δεύτερη φορά δίχτυα στο 85’ με τον Οσιμέν, αλλά μετά από εξέταση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Νότιος Αφρική να κερδίσει και αυτή πέναλτι σε ανατροπή του Γιουσούφ στον Τάου, με τον Μοκοένα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 90’ και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Το έξτρα ημίωρο δεν έβγαλε νικητή, με την Νότια Αφρική να τελειώνει το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κεκανά, αλλά το 1-1 παρέμεινε. Και στα πέναλτι, οι Νιγηριανοί ήταν πιο ψύχραιμοι, επικρατώντας με 4-2 και έφυγαν για τελικό, έχοντας τον Εκόνγκ ξανά για σκόρερ στη ρουλέτα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*