Το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου στη Φρανκφούρτη ο ΠΑΟΚ θα το μνημονεύει για πολλά χρόνια. Όχι μόνο για τη σπουδαία νίκη επί της Άιντραχτ με 2-1 που του σφράγισε την πρωτιά του 7ου ομίλου στο Europa Conference League και κατά συνέπεια έκανε δικό του το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους ακόμα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν πως έχει αλλάξει επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει τους παίκτες του να εξελίσσονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ενώ έχουν «ποτιστεί» από τη νοοτροπία του νικητή που προσπαθεί να τους περάσει, νωρίτερα από το αναμενόμενο και το διάστημα που περίμενε ο ίδιος.

Τα κέρδη των «ασπρόμαυρων» βρίσκονται και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, καθώς έχει εξασφαλισμένα ήδη οκτώ εκατ. ευρώ, ενώ με τις τέσσερις νίκες στους ομίλους θα πάρει ακόμα δυο εκατ. ευρώ, άλλες 166.000 ευρώ από την ισοπαλία με την Αμπερντίν στην Τούμπα και απομένει το παιχνίδι με την Ελσίνκι. Από τη στιγμή που η ομάδα εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή στους «16» θα πάρει ως μπόνους 650.000 ευρώ και άλλες 600.000 ευρώ για την πρόκρισή του στους επόμενους γύρους.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, εύκολα βρίσκει κανείς ακόμη ένα όφελος, που αφορά, κατά βάση, τις εγχώριες διοργανώσεις και δη τη «μάχη» που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου με την πρόκριση στους «16» βγάζει από το πρόγραμμα του τα δυο απαιτητικά παιχνίδια των playoffs στα μέσα Φεβρουαρίου και θα είναι απόλυτα προσηλωμένο στις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) για τον τίτλο, εφόσον, πάντα, οι τρεις ομάδες συμμετέχουν στο Europa Conference League τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η απόσταση του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση -και έχει μπροστά του τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ- είναι μόλις στους δυο βαθμούς και ο τίτλος, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί φέτος από περισσότερες από δυο ομάδες στα playoffs, κάτι που σημαίνει πως η επιπλέον ξεκούραση που θα έχουν οι παίκτες από τα συνεχόμενα ματς τους δίνει και μεγαλύτερο προβάδισμα ενόψει των μαζεμένων ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχικό καλεντάρι, καθώς οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν οριστεί ακόμη, το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2024 που είναι προγραμματισμένη η 23η αγωνιστική πριν το πρώτο ματς των playoffs (15/02) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, σε ένα ματς που ο Λουτσέσκου δεν θα έχει στο μυαλό του ματς στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που θα πρέπει να διαχειριστούν δυο διαφορετικές καταστάσεις, ενώ ουδείς ξέρει σε ποια κατάσταση θα είναι τότε η ομάδα με τους τραυματίες. Παράλληλα, στην επόμενη «στροφή» του πρωταθλήματος οι «ασπρόμαυροι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναιτωλικό (17-18/02), ενώ μετά τη ρεβάνς των ανταγωνιστών του οι Θεσσαλονικείς θα αναμετρηθούν με τον Πανσερραϊκό (24-25/02), σε τρία ματς που θα τους βρουν 100% προσηλωμένους, ενώ η ενέργεια των παικτών τους θα είναι στο ιδανικό επίπεδο, χωρίς ενδιάμεσα ευρωπαϊκά ματς.

Οι τρεις αγώνες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα πριν και μετά τα playoffs:

-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (10-11/02)

-Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (17-18/02)

-Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ (24-25/02)

Από εκεί και πέρα, ο πρωτοπόρος, Παναθηναϊκός, εφόσον βάλει από κάτω του τη Μακάμπι Χάιφα και συνεχίσει στην Ευρώπη πριν τον πρώτο αγώνα των playoffs θα αντιμετωπίσει τη Λαμία (10-11/02), ενώ το Σαββατοκύριακο (17-18/02) μετά την ευρωπαϊκή μάχη θα έχει εντός έδρας ματς με την Κηφισιά στη Λεωφόρο. Παράλληλα, μετά τη ρεβάνς το «τριφύλλι» θα έχει μια απαιτητική δοκιμασία με τον Άρη, ξανά, στη Λεωφόρο (24-25/02), τρία ματς αφενός στην έδρα του, αλλά που κρύβουν αρκετές παγίδες όπως είδαμε τόσο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όσο και στην Καισαριανή.

Οι τρεις αγώνες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα πριν και μετά τα playoffs (εφόσον προκριθεί):

-Παναθηναϊκός-Λαμία (10-11/02)

-ευρωπαϊκό ματς για τα playoffs (15/02)

-Παναθηναϊκός-Κηφισιά (17-18/02)

-Ο επαναληπτικός των playoffs (22/02)

-Παναθηναϊκός-Άρης (24-25/02)

ΠΑΟΚ: Το τεράστιο πλεονέκτημά του σε σχέση με τον ανταγωνισμό με την πρόκριση στους «16»!

Αν πρέπει να πούμε για μια ομάδα πως έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε αυτή την περίοδο με τα παιχνίδια των playoffs και του ελληνικού πρωταθλήματος αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10-11/02) έχοντας στο μυαλό να τους να πάρουν εκδίκηση από το βαρύ 4-2 του πρώτου γύρου και στη συνέχεια θα φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι για το Conference League. Στη συνέχεια, υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (17-18/02), ενώ μετά τη ρεβάνς έχουν εκτός έδρας δοκιμασία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (24-25/02).

Οι τρεις αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα πριν και μετά τα playoffs (εφόσον προκριθεί):

-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (10-11/02)

-ευρωπαϊκό ματς για τα playoffs (15/02)

-Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (17-18/02)

-Ο επαναληπτικός των playoffs (22/02)

-Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (24-25/02)

ΠΑΟΚ: Το τεράστιο πλεονέκτημά του σε σχέση με τον ανταγωνισμό με την πρόκριση στους «16»!

Τέλος, η ΑΕΚ έχει ένα εύκολα πρόγραμμα στη Stoiximan Super League στην περίοδο πριν τις αναμετρήσεις των playoffs, εφόσον αφήσει τέταρτο τον Άγιαξ στον όμιλο και προκριθεί. Αρχικά, πριν την πρώτη της ευρωπαϊκή μάχη θα υποδεχθεί την Κηφισιά (10-11/02), ενώ στη συνέχεια οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Λαμία στη Φθιώτιδα (17-18/02). Ακολουθεί η ρεβάνς στο Conference League και η Ένωση κλείνει μια απαιτητική περίοδο με παιχνίδι στην OPAP Arena κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα (24-25/02).

Οι τρεις αγώνες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα πριν και μετά τα playoffs (εφόσον προκριθεί):

-ΑΕΚ-Κηφισιά (10-11/02)

-ευρωπαϊκό ματς για τα playoffs (15/02)

-Λαμία-ΑΕΚ (17-18/02)

-Ο επαναληπτικός των playoffs (22/02)

-ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (24-25/02).

Στη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε, το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε είναι το πρόγραμμα των ομάδων. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η αγωνιστική κατάσταση των ελληνικών ομάδων, ενώ ενδεχόμενοι τραυματισμοί μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, όπως επίσης και ένα σερί κακών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα που θα έχει δυο ματς λιγότερα σε ένα απαιτητικό καλεντάρι και μένει να δούμε αν θα το εκμεταλλευτεί, με μια πιθανή απώλεια βαθμών των ανταγωνιστών του, οι οποίοι θα δίνουν στην Ευρώπη παιχνίδια τεράστιων απαιτήσεων σε τακτικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*