Ο Φώτης Τακιανός τόνισε πως οι δυσκολίες του παιχνιδιού με την ΑΕΚ φάνηκαν περισσότερο στον ΠΑΟΚ λόγω των απουσιών των Γκίλμορ και Μπελιάουσκας, θεωρεί πως δεν υπήρξε η απαραίτητη συγκέντρωση και στα 40’ και δεν είχαν ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, ζήτησε να κρατήσουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο μέλλον και δικαιολόγησε την εικόνα του τρίτου δεκάλεπτου στην ενέργεια της ΑΕΚ στην άμυνα.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα παιχνίδι που, εκ προοιμίου, είχε τις δικές του δυσκολίες κι ιδιαιτερότητες. Δυσκολίες που προκύπτουν από την εμπειρία και την ποιότητα της ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι ανέβηκε ο βαθμός δυσκολίας λόγω των προβλημάτων με τους Γκίλμορ και Μπελιάουσκας που δεν αγωνίστηκαν.

Μέσα σε αυτή τη διαδικασία, θέσαμε ως στόχο να μείνουμε για 40’ συγκεντρωμένοι και να καλύψουμε τις απουσίες και στο αγωνιστικό μας πλάνο και στους χρόνους, αλλά από την εξέλιξη του αγώνα είναι ευδιάκριτο ότι δεν το καταφέραμε, αν και οι παίκτες προσπάθησαν τα μέγιστα.

Το παιχνίδι έχει δύο εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο, όπου έχουμε δυνάμεις, κυριαρχούμε, θέτουμε εμείς τους όρους του παιχνιδιού κι η αμυντική μας τακτική αποδίδει. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιαζόμαστε ανεπαρκείς κι όσον αφορά το αγωνιστικό, αλλά κυρίως όσον αφορά την ενέργεια και τη συγκέντρωση. Όσο περνούσε ο χρόνος, αυτό λειτουργούσε εις βάρος μας. Θέλουμε να κρατήσουμε το πως λειτουργήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, να ενσωματωθούν οι παίκτες που λείπουν και να αυξήσουμε τον χρόνο που παίζουμε καλά σε απόδοση και συγκέντρωση».

Σχετικά με την παρουσία του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, τόνισε: «Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα. Εμείς πετύχαμε μόνο 8 πόντους, με την μη μεταφορά της μπάλας, όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και με το πόσο επιθετική ήταν η ΑΕΚ στην άμυνά της. Το περιμέναμε, αλλά δεν αντιδράσαμε σωστά. Η αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στην επίθεση ήταν αποτέλεσμα κυρίως της ποιότητας και της εμπειρίας των παικτών κι εκεί βγήκε η προσωπικότητα κι η ποιότητα των παικτών της».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*