Ιστορική σημασία, για τρεις διαφορετικούς λόγους, είχε το γκολ που πέτυχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 85’ και «έγραψε» το τελικό 3-0 του Άρη με τον Παναιτωλικό, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πρώτα από όλα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να σκοράρει και με τις πέντε «μεγάλες» ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όντας ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη.

Συγκεκριμένα, είχε 8 γκολ με τον «Δικέφαλο του Βορρά», 15 στους «πράσινους», 12 με την «Ένωση», 4 με τους Πειραιώτες και τώρα άνοιξε λογαριασμό στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έχει πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα και στις δέκα ομάδες που έχει αγωνιστεί, όπως ο Ατρόμητος, η Ανόρθωση, η Μπολόνια, η Βερόνα και οι υπόλοιπες, σπάζοντας την αντίστοιχη επίδοση του Γιώργου Μπάρκογλου που είχε βρει δίχτυα με 9 διαφορετικές ομάδες πρώτης κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan Super League, όντας 36 ετών και 311 ημερών και ο προηγούμενος ήταν ο Ρονάλντο Γκιάρο είχε σκοράρει σε ηλικία 36 ετών και 214 ημερών, στην ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 τον Σεπτέμβριο του 2009.

Τέλος, ο πρώην διεθνής άσος έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει για τον Άρη μετά από 26 μήνες! Μάλιστα, ο προηγούμενος ήταν ο Δημήτρης Μάνος που είχε σκοράρει στο 2-1 επί της Αστάνα στη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να περάσουν 92 (!) επίσημα ματς για να υπάρξει… γαλανόλευκο τέρμα για τους «κίτρινους».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*