Για την εξαετή παρουσία του στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Μαροκινός εξτρέμ ανέφερε πως έζησε μεγάλες στιγμές στους «ασπρόμαυρους», ενώ έκανε λόγο και για τους πολλούς τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως «στην Ελλάδα δεν είδατε τον Ομάρ της Ιταλίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis FM:

«Είναι λίγο παράξενο όχι μόνο για μένα αλλά και την οικογένεια μου όταν μετά από 6 χρόνια σε μια ομάδα να αναζητώ τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Επίσημα δεν έχει τελειώσει. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Σίγουρα θα μιλήσω με τον κόουτς, ακόμα κι αν φύγω θα κάνουμε συζήτηση. Δεν θα μπορούσε να γίνει τώρα η κουβέντα, δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ακόμα είναι νωπή η ήττα στον τελικό».

Για τους διαδοχικούς τραυματισμούς και τη δήλωσή του ότι ποτέ δεν είδαν τον πραγματικό Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ: «Είναι πραγματικότητα, δεν αμφισβητείται. Όταν έφτανα στο καλύτερο μου επίπεδο πάντα κάτι γινόταν. Όμως ποτέ δεν τα παράτησα, προσπαθούσα πάντα να φτάσω στο ίδιο επίπεδο. Ξέρω τι μπορώ να προσφέρω και σίγουρα δεν είδαν τον Ελ Καντουρί της Ιταλίας. Δεν είναι δικαιολογία είναι γεγονός. Όμως πρέπει να το αποδεχτείς ότι το ποδόσφαιρο έχει και δύσκολες συνθήκες. Αυτοί τραυματισμοί δημιούργησαν δύσκολες στιγμές για μένα, έπρεπε να τις ξεπεράσω και να επιστρέψω».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή και αν ένιωσε ανασφάλεια από τους τραυματισμούς: «Οι δύσκολες στιγμές ήταν όταν επέστρεφα στο επίπεδο που ήξερα και μετά κάτι συνέβαινε. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός αλλά ότι το μετά κάνεις διπλή προσπάθεια να φτάσεις στο επίπεδό σου. Και όταν σου ξανασυμβαίνει είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Είχα πολλές βοήθεια από την οικογένεια μου και το σταφ του ΠΑΟΚ που μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια για να ξεπεράσω τα προβλήματα. Στην Ιταλία ήμουν συνέχεια στο γήπεδο. Από ένα σημείο και μετά προπονούμουν και το μυαλό ήταν εκεί, να μη μου συμβεί ξανά κάτι».

Για τα σχόλια ότι κάθεται στο συμβόλαιο του: «Διάβασα πολλά σχόλια. Είχα πάει και καλοκαίρι σε κλινική στην Ιταλία και δούλεψα στον τραυματισμό μου. Είχα έναν μικρό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, τον ξεπέρασα και μετά ήμουν αρκετούς μήνες στο γήπεδο. Μετά το Μουντιάλ είχα το ράγισμα στο πόδι με τον Παναιτωλικό που με έριξε πολύ ψυχολογικά. Δούλεψα πάρα πολύ, προσπάθησα και μετά είχα το σφίξιμο στο παιχνίδι με τον Βόλο που με άφησε εκτός 10 μέρες. Ο στόχος μου είναι να μείνω υγιής γιατί ξέρω το επίπεδο μου, θα μπορέσω να το βγάλω και αυτό είναι πιο σημαντικό. Αν είμαι υγιής, μπορεί να δώσω πολλά πράγματα».

Για τον τελικό με την ΑΕΚ: «Όταν ήρθε η κόκκινη γεμίσαμε αυτοπεποίθηση. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν έκανε σχεδόν τίποτα αλλά έβαλε το γκολ με μία δική μας άτυχη στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει, είδαμε την ΑΕΚ να παίζει με αυτοπεποίθηση ως πρωταθλήτρια, είχαν κίνητρο για το νταμπλ, έχουνε έμπειρους παίκτες και το κατέκτησαν. Έπρεπε να κάνουμε περισσότερα».

Αν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε φέτος την έλλειψη του εύκολου γκολ: «Ισχύει κατά μια έννοια. Έχουμε κάνει και παιχνίδια που βάλαμε πολλά γκολ. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε δυσκολίες αλλά για μένα όλα είναι πνευματικά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, έπρεπε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Όλοι αμυνόμαστε και όλοι επιτιθόμαστε. Επέτρεπε να ήμασταν καλύτεροι».

Αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξαναγίνει ανταγωνιστικός για το Πρωτάθλημα: «Πιστεύω στην ομάδα, έχει πολλή ποιότητα. Είναι μεταβατική περίοδος με παίκτες νέους στο ελληνικό πρωτάθλημα και παίκτες που παίζουν για πρώτη χρονιά επαγγελματικά. Σίγουρα έχουν δει τα λάθη τους και ξέρουν τι κάνουν τη νέα σεζόν. Αν δουλέψουν ομαδικά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα».

Για τη σχέση του με τους προπονητές: «Όπως είπα ξέρω τι μπορώ να κάνω. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα ξέρω τα καλά και τις αδυναμίες μου. Με όλους τους προπονητές είχα καλή σχέση. Όμως με τον Λουτσέσκου δουλέψαμε μαζί 4 χρόνια είχαμε καλές και κακές στιγμές, είχαμε και τις διαφωνίες μας, πήραμε τίτλους. Και με τον Γκαρσία και τον Φερέιρα πήρα πολλά πράγματα. Είμαι χαρούμενος που είχα αυτούς τους προπονητές στον ΠΑΟΚ».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Θέλω να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα κεφάλαιο που δε μετάνιωσα τίποτα, έζησα μεγάλες στιγμές. Θέλω να πω ευχαριστώ και σε αυτούς που στενοχωριούνταν με τους τραυματισμούς μου. Τα παιδιά μου είναι Έλληνες είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ μιλάνε ελληνικά και δε θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*