Η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, αφού οι καταστροφικές συνέπειες της φετινής πορείας θα φανούν από τη… μεθεπόμενη σεζόν.

Για αυτόν τον επιπλέον λόγο τα φετινά playoffs της Stoiximan Super League έχουν έξτρα ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί πέρα από το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα κρίνουν το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, τον προκριματικό γύρο από τον οποίο θα μπει κάθε ομάδα στο Europa ή κυρίως στο Conference League. Η έκτη ομάδα στην τελική κατάταξη των playoffs θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή όμως…

πρωταθλητής, δηλαδή η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα playoffs, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Champions League, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν, δε, ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει στα playoffs του Europa League, όπου ακόμη κι αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference League. Δηλαδή, ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο των δύο καλοκαιρινών αποκλεισμών θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.

δεύτερος των playoffs θα κερδίσει θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, αλλά θα διεκδικήσει την συμμετοχή στους ομίλους του Champions ή έστω του Europa League.

-Ένα εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League προορίζεται για την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Αν πάντως, ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στα playoffs, τη θέση στο Europa League θα πάρει ο τρίτος των playoffs. Η ομάδα αυτή θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί θα παίξει στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα μεταφερθεί στα playoffs του Conference League που θα γίνουν 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στα playoffs του Europa League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Conference League.

-Ο τρίτος και τέταρτος των playoffs ή ο τέταρτος και πέμπτος εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των playoffs, θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Για αυτές τις δύο ομάδες, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, αφού οποιοσδήποτε αποκλεισμός, στον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό ή στα playoffs του Conference League συνεπάγεται και το τέλος της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

*Η μοναδική περίπτωση να μην βγει ο πέμπτος των playoffs στην Ευρώπη είναι να κατακτήσει το Κύπελλο η… Λαμία. Κάτι που μετά το 1-5 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό φαντάζει σενάριο επιστημονικές φαντασίας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*