Πάει κι αυτή! Ολοκληρώθηκε και η 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Πλέον, μας απομένει μόνο η τελευταία «στροφή», όπως φυσικά και το παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ μεσοβδόμαδα στο Περιστέρι και μετά ο… χαμός στα Playoffs (και φυσικά και στα Playouts).

Και αυτήν την αγωνιστική -με τις μαζεμένες… εξάρες και τριάρες- ξεχώρισαν παίκτες. Άλλοι με συνεισφορά σε παραπάνω από ένα γκολ, άλλοι με ιστορικά ρεκόρ, ορισμένοι εξ αυτών και με τις αμυντικές τους επιδόσεις.

Το sport-fm.gr, όπως κάθε φορά, τα ‘βαλε κάτω και επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής. Ως σύστημα καταλήξαμε στο 3-4-2-1.

Τερματοφύλακας – Γιώργος Αθανασιάδης


Σύμφωνοι, η ομάδα του επικράτησε 3-0, χωρίς να δεχθεί την αφόρητη πίεση. Ωστόσο, σε τέτοια παιχνίδια -ειδικά στο σημείο που έχει φτάσει το πρωτάθλημα- αυτό που θες από τον τερματοφύλακά σου είναι να δηλώσει «παρών» στις 2-3 στιγμές που θα χρειαστεί. Και ο Αθανασιάδης το έπραξε. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, προχώρησε σε δύο κρίσιμες και εντυπωσιακές επεμβάσεις, βοηθώντας την ομάδα του να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια και να βγει απ’ αυτά για να καθαρίσει το ματς με τον ΟΦΗ. Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Έλληνα τερματοφύλακα μετά την κακή βραδιά στην Τούμπα (όπου για παράδειγμα δέχθηκε δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές εντός στόχου). Φυσικά, δεν υπολογίζεται το παιχνίδι που μεσολάβησε με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου οι Αρκάδες δεν έκαναν τελική.

Δεξί στόπερ – Στάθης Τάχατος


Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη του… ευρωπαίου Βόλου επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 21χρονος δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων ήταν εκείνος που έκρινε την αναμέτρηση (0-1) με κεφαλιά που θα ζήλευαν και ορισμένα από τα καλύτερα σέντερ φορ που κυκλοφορούν. Σωστή προώθηση, αποφασιστικό πάτημα, εξαιρετικό άλμα και γκολ, το πρώτο του στα μεγάλα «σαλόνια». Έχει μέλλον μπροστά του. Εξάλλου, φέτος παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Τον τοποθετούμε σε λίγο πιο εσωτερικό ρόλο.

Κεντρικό στόπερ – Έρβιν Τζουκάνοβιτς


Με τις… εξάρες και τις τριάρες να πάνε κι έρχονται, η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η αγωνιστική των κεντρικών αμυντικών. Όχι φυσικά πως δεν υπήρξαν καλές ή μεστές παρουσίες σε ανασταλτικό επίπεδο. Εμείς θα επιλέξουμε τον πολύπειρο άσο του Αστέρα Τρίπολης, κυρίως βέβαια για την επιθετική του συνεισφορά. Κι αυτό διότι ήταν εκείνος που χάρισε τον βαθμό στους Αρκάδες κόντρα στον Ατρόμητο με την ωραία κεφαλιά… ψιλοψαράκι που έπιασε, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Θες από τον στόπερ σου να αξιοποιεί τις στατικές φάσεις, οπότε κι εμείς τον τσιμπάμε για την ενδεκάδα μας. Βέβαια, επειδή θέλουμε και ισορροπία μεταξύ των καθηκόντων, να σημειωθεί ότι και ανασταλτικά πήρε καλό βαθμό. Πολύ καλή φυσικά και η παρουσία του Μάγκνουσον, ο οποίος στην επιστροφή του έδειξε πόσο έλειψε στον Παναθηναϊκό, ειδικά σε ό, τι αφορά το κομμάτι του build up.

Αριστερό στόπερ – Λερόι Αμπάντα


Πολύ καλό παιχνίδι από τον αριστερό μπακ της Λαμίας. Συνέβαλε κι εκείνος τα μέγιστα για την τεράστια νίκη της επί του Άρη. Όπως και στην περίπτωση του Τάχατου, θα τον χρησιμοποιήσουμε σε λίγο πιο εσωτερικό ρόλο. Η ουσία είναι ότι πήρε εξαιρετικό βαθμό στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ελέγχοντας την πλευρά του κόντρα στους ποιοτικούς -ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- Θεσσαλονικείς. Γενικότερα, ο 22χρονος Γάλλος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο σύντομο διάστημα που αγωνίζεται στην ομάδα της Φθιώτιδας (μετακόμισε ως δανεικός από τη Σερένγκ τον περασμένο Ιανουάριο).

Δεξί χαφ – Νόρντιν Άμραμπατ


Η αλήθεια είναι πως ο Μαροκινός δεν ξεκίνησε τόσο καλά στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, καθώς οι τελικές του ενέργειες δεν ήταν ούτε γρήγορες ούτε εύστοχες. Ωστόσο, ήταν εκείνος που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των «κιτρινόμαυρων», το πρώτο μάλιστα με άριστη κομπίνα με τον Μάνταλο. Και μιας και πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές νίκες της αγωνιστικής, δεν γίνεται να μην μπει στην ενδεκάδα. Να σημειωθεί ότι πλέον με οκτώ γκολ (έχει και τέσσερις ασίστ) διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, μετά την πρώτη του στην Eredivisie (2007/08) με τη Φένλο (είχε σταματήσει στα δέκα τέρματα).

Αμυντικό χαφ – Δημήτρης Κουρμπέλης


Αρχηγική εμφάνιση από τον άσο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό, σε άμυνα και επίθεση! Από τη μία, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ανασταλτικά, καθαρίζοντας τον άξονα του αντιπάλου. Από την άλλη, επιθετικά είχε ένα πολύ καλό σουτ που σταμάτησε όμως στο δοκάρι της εστίας του Γκρατερόλ, ενώ φυσικά και την ασίστ στο νικητήριο όπως αποδείχτηκε τέρμα του Μαντσίνι! Αν μη τι άλλο, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο «τρίποντο» της ομάδας του, βοηθώντας την καταλυτικά να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κεντρικό Χαφ – Πέτρος Μάνταλος


Από τις καλύτερές του εμφανίσεις τα εννιά χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ξεκίνησε πλησίον του Γιόνσον, έχοντας πιο μπροστά του τον Πινέδα στο 4-4-1-1 του Ματίας Αλμέιδα. Με άλλα λόγια, έχοντας δύο παίκτες δίπλα του να τρέχουν και να καταπίνουν χιλιόμετρα, εκείνος ανέλαβε το δημιουργικό κομμάτι. Και το έκανε άψογα! Κάτι που αντικατοπτρίστηκε και με τις δύο ασίστ του. Η πρώτη με έξυπνη και δουλεμένη κομπίνα με τον Άμραμπατ και η δεύτερη με υπέροχο κουβάλημα της μπάλας και πέρασμά της στον Γκατσίνοβιτς.

Αριστερός χαφ – Καλέντ Νάρεϊ


Τα «φώτα» από την «εξάρα» του ΠΑΟΚ στον Ιωνικό έπεσαν -δικαίως- στον νεαρό Στέφανο Τζίμα. Ωστόσο, αναμφίβολα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν ο Νάρεϊ. Και πώς αλλιώς να γίνει όταν είχε τρεις ασίστ και συνολικά συμμετοχή στα πέντε από τα έξι τέρματα των Θεσσαλονικιών! Τρομερή εμφάνιση. Παράλληλα, ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τις ασίστ στο πρωτάθλημα, έχοντας εννιά και αφήνοντας πίσω του τον Αραούχο με επτά.

Επιτελικός μέσος – Πεπ Μπιέλ


Σε μεγάλα κέφια ο Ισπανός χαφ στη «εξάρα» του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού. Συνολικά είχε συμμετοχή σε τρία τέρματα. Έκανε τα πράγματα ευκολότερα εξ αρχής ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3′, διαμόρφωσε το 3-0 στο 49′, ενώ από από δικό του γύρισμα κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 4-0. Κανονικά παίζει στα άκρα, έχει όμως τη δυνατότητα αλλά και την αρέσκεια να συγκλίνει, οπότε θα του το… επιτρέψουμε κι εμείς.

Επιτελικός μέσος – Κώστας Φορτούνης

Στο πλάι του Μπιέλ θα τοποθετήσουμε τον Φορτούνη και επειδή γνωρίζονται και θα συνεργάζονται καλά, κυρίως όμως επειδή το αξίζει! Πολύ καλή εμφάνιση από τον πολύπειρο άσο των Πειραιωτών που μοίρασε δύο ασίστ, στο 2-0 του Χουάνγκ στο 38′ και στο 3-0 του Μπιέλ στο 49′. Δεν… περιορίστηκε σ’ αυτές βέβαια, καθώς πέρασε πολύ η μπάλα από τα πόδια του -με συμμετοχή και σ’ άλλες φάσεις, όπως για παράδειγμα την πάρε-βάλε μπαλιά στον Μασούρα- ενώ γενικότερα ήταν καλός όσο είχε δυνάμεις.

Με δύο επιτελικούς μέσους λοιπόν. Εάν παίζαμε με εξτρέμ θα βάζαμε σίγουρα έναν εκ των Παλάσιος ή Μαντσίνι που είχαν εξαιρετική παρουσία στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού.

Σέντερ φορ – Στέφανος Τζίμας


Τι κι αν ο 17χρονος άσος διαμόρφωσε απλώς το τελικό 6-0 στην ευρεία επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού. Ήταν αρκετό για να αποτελέσει έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της αγωνιστικής και ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολλά χρόνια μπάλας που έχει μπροστά του. Ήδη από το ματς με τον ΠΑΣ έδειξε ότι τα όσα ακούγαμε τόσο καιρό έχουν βάση και με το παραπάνω, αφού μπήκε και έδωσε πνοή στην ομάδα του με την είσοδό του. Κόντρα στους Νικαιώτες έδωσε και γκολ με ωραία σεντερφορίσια κεφαλιά, γράφοντας παράλληλα ιστορία. Συγκεκριμένα, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γιώργο Κούδα και καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1964! Του ανήκει όλο το μέλλον!

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 25ης αγωνιστικής

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*