Λαμία και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξιφη τους στο «Αθανάσιος Διάκος» (18:00, Cosmote Sport1, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η αναμέτρηση είχε οριστεί αρχικά για τις 9 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θεσσαλική πόλη, αλλά και το χιόνι που είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο, οδήγησαν το ματς σε αναβολή.

Η ομάδα της Φθιώτιδας προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Βόλο (1-1) για τη Stoiximan Super League, αποτέλεσμα το οποίο έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών που διατηρούσε από τα τέλη Ιανουαρίου. Απόψε, μπορεί να μπαίνει στη μάχη της πρόκρισης με τον τίτλο του «αουτσάιντερ», αλλά και με το μυαλό της στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και στη μάχη που καλείται να δώσει για την αποφυγή του υποβιβασμού, ωστόσο θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν για κάτι καλό.

Άλλωστε, αυτή είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχει στα ημιτελικά του θεσμού, έχοντας γνωρίσει τρεις αποκλεισμούς από ΠΑΟΚ (1971/72), ΑΕΚ (2918/19) και Παναθηναϊκό πέρσι. Στα αγωνιστικά, ο Λεωνίδας Βόκολος μετράει συνολικά δέκα απουσίες για το αποψινό παιχνίδι. Ο λόγος για τους Τσιλούλης, Κορνέζος, Βέργος, Τζανδάρης, Πάβλοβετς, Τόσιτς, Σαράνοφ, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς και Ντε Βινσέντι.

Από την άλλη τώρα, ο ΠΑΟΚ έρχεται από την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία στα Ιωάννινα απέναντι στον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα με το οποίο διεύρυνε το αήττητο σερί του στα 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία ήττα στις 30 Οκτωβρίου από ΑΕΚ), ωστόσο, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά την ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου για όγδοη διαδοχική χρονιά με στόχο να διεκδικήσει το πέμπτο του εισιτήριο για τον τελικό. Τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και ο ΠΑΟΚ, διατηρούν εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Λαμία. Ενδεικτικό είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός μετρά το απόλυτο των νικών σε οκτώ ματς απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας, ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν ρεκόρ 16-1-0.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, εκτός αποστολής για λόγους αποφόρτισης έμειναν οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ενώ απρόοπτο προέκυψε με τον Τάισον που ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Παράλληλα απουσιάζουν οι τραυματίες Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Βιεϊρίνια, Λευτέρης Λύρατζης, Νίκολας Κουαλιάτα και Γιάσμιν Κούρτιτς.

Η αποστολή της Λαμίας: Γκαραβέλης, Τρόμπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Παπαδόπουλος, Αμπαντά, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Βασιλακάκης, Στάνκο, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μανούσος, Καραμάνος, Τσούκαλος, Κοντονίκος, Μεντίνα.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Σάστρε, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Τσαούσης, Σβαμπ, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Ρικάρντο, Νάρεϊ, Μπράντον, Τζίμας.

Οι πιθανές ενδεκάδες:



Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Στάνκο, Σλίβκα, Νούνιες, Μανούσος, Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης, Σβαμπ, Ντάντας, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τόμας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*