Πολλά πράγματα έχουν απλές εξηγήσεις. Μπορεί λίγοι να το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει μόλις σε τέσσερα από τα επτά παιχνίδια στον δεύτερο γύρο και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις από ένα γκολ. Η αγωνιστική καθίζηση λοιπόν μοιάζει απόλυτα φυσιολογική, όπως και η αλλαγή σκυτάλης στον βαθμολογικό πίνακα, για πρώτη φορά απόψε, από την ώρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως τα δεδομένα δεν μπορεί ν’ αλλάξουν ξανά, σύντομα και με άλλους πρωταγωνιστές. Όσο αυτός ο ΠΑΟΚ που παλεύει με τους δαίμονες του, αλλά καταφέρνει να προσπερνά δυσκολίες με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και όσο ο φετινός προβληματικός, αλλά μπαρουτοκαπνισμένος σε ειδικές καταστάσεις Ολυμπιακός, είναι όλο και πιο κοντά στην κορυφή. Μπορεί η απόσταση από την ΑΕΚ να έμεινε αμετάβλητη, αλλά αυτή τη στιγμή, οι δύο τους, μετά από αυτή την εβδομάδα, είναι έναν πόντο πιο κοντά.

Το πρωτάθλημα τώρα ανάβει, τώρα αρχίζουν πολύ καυτά παιχνίδια. Κατά την ταπεινή μου άποψη, το να πέσει το «ανάθεμα» σε έναν και μόνο ποδοσφαιριστή, όσο και αν κόστισε στην ομάδα του αυτό που έκανε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, είναι λάθος. Όπως είναι κατά την άποψή μου, εσφαλμένο να παίρνει ακόμα και ο ίδιος με γενναία είναι η αλήθεια δήλωση την ευθύνη πάνω του. Η αριθμητική λέει απλά την αλήθεια. Η ΑΕΚ έχει σημειώσει 18 τέρματα στα παιχνίδια της από τότε που επανεκκίνησε το πρωτάθλημα, ο ΟΣΦΠ ένα λιγότερο και ο ΠΑΟΚ 13.

Ο Παναθηναϊκός σε επτά ματς, έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές και σε τρία ματς δεν έχει σημειώσει καν γκολ. Άρα αυτή η κραυγαλέα διαφορά στην επιθετική εικόνα δεν μπορεί ν’ αποτελεί αποκλειστική ευθύνη ενός, αλλά πολλών παραγόντων μαζί. Οι «πράσινοι» είχαν κόντρα την πρόσφατη προϊστορία απόψε με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο αυτή δεν παίζει μπάλα. Είχαν ένα αρκετά παραγωγικό πρώτο μισάωρο, μπήκαν τρεις φορές με αξιώσεις από τον άξονα, στην περιοχή του Αστέρα, ωστόσο εκεί κάτι λείπει. Κι αυτό που λείπει είναι ο άνθρωπος που θα κάνει το εύκολο γκολ και βέβαια, με χαφ που σκοράρουν ελάχιστα ως καθόλου, συγκριτικά με άλλων διεκδικητών, σε τέτοια παιχνίδια, αλλά και σε θεωρητικά πιο εύκολα, το γκολ θα έρχεται ακόμα πιο δύσκολα. Κι αυτό είναι κάτι που όφειλε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να έχει ρυθμίσει και βελτιώσει στο διάστημα της χειμερινής προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη φλέρταρε αρκετά με τη γκέλα, αλλά αυτό που αρχίζει να έχει ενδιαφέρον στον Δικέφαλο του Βορρά, είναι πως σε κάθε παιχνίδι, αρχίζει και προκύπτει ένας διαφορετικός ήρωας. Ο Ντάντας έβαλε δύο όμορφα γκολ, το πρώτο από την έξοχη κούρσα του Νάρεϊ και το δεύτερο ένα τέρμα που σημειώνει δεινός σουτέρ. Ο Κουλιεράκης έκλεισε το σκοράρισμα για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Κωνσταντέλιας, έχασε ένα από αυτά που δεν χάνονται για να μας θυμίσει την αδυναμία που έχει ακόμα, αλλά αν τη δουλέψει θα αποτελέσει σίγουρα ένα πλήρες πακέτο μεγάλου παίκτη, για ολοκληρώσει το τεράστιο ταλέντο που έχει μέσα στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου, έχει αναλάβει τον επικοινωνιακό πόλεμο, εναντίον του…αθηναϊκού κατεστημένου, είναι ξεκάθαρο πως το πράττει με πλήρη επίγνωση, αλλά όσο του βγαίνει φυσικά το εντείνει και θα το συνεχίζει. Γνωρίζοντας ότι έχει να υποδεχτεί ΟΣΦΠ και ΑΕΚ στην Τούμπα, ασκεί την δική του πίεση. Μένει να δούμε αν θα του βγει…ενώ ποντάρει στις μπόλικες μετωπικές που έχουν μεταξύ τους, η Ένωση με τους “ερυθρόλευκους”.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*