Παναθηναϊκός εναντίον ΠΑΟΚ πράξη… τρίτη σήμερα (26/01, 19:30 – www.sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Cosmote Sport 1) στην Λεωφόρο, για την δεύτερη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Το «τριφύλλι» κατεβαίνει στο εν λόγω παιχνίδι έχοντας στην πλάτη του το εις βάρος του 2-0 από τον πρώτο αγώνα, κακή ψυχολογία από τις δύο συνεχόμενες νίκες από τον σημερινό του αντίπαλο και, γενικώς, όλα… εναντίον του.



Ένα… βουνό
το οποίο καλούνται να «ανέβουν» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να μείνουν μέσα στην υπεράσπιση του τίτλου τους, και το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι.

Από την άλλη, ο ποδοσφαιρικό εγωισμός όλων στον Παναθηναϊκό έχει πληγεί. Άπαντες κατανοούν ότι θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να έρθει η νίκη, όχι απαραίτητα με «καθαρό» σκορ, ενώ έχει υπάρξει και η σχετική προετοιμασία, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών…

Εξυπακούεται πως, σε περίπτωση επίτευξης του στόχου και κατάκτησης της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, για όλους στον Σύλλογο!

Στην αντίπερα όχθη, ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται σε αντιστρόφως ανάλογο «φεγγάρι»… Κατεβαίνει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όντας το ξεκάθαρο φαβορί για να πάρει αυτός το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση!

Άλλωστε, υπερέχει και ψυχολογικά του αντιπάλου του, αλλά έχει και την… κάβα του υπέρ του 2-0 από την πρώτη αναμέτρηση στην Τούμπα.

Προφανώς, η «δουλειά» δεν έχει γίνει ακόμα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την ομάδα του, η οποία γνωρίζει ότι πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένη για να αποφύγει αυτό που, αν συμβεί, θα φαντάζει με… κάζο, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τώρα τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό ακούν στα ονόματα του τραυματία Μάγκνουσον και του τιμωρημένου Σένκεφελντ. Αντιθέτως, ο Κλεϊνχέισλερ τέθηκε για πρώτη φορά στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Μαντσίνι σήμερα.

Συγκεκριμένα, την αποστολή των γηπεδούχων απαρτίζουν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Κυριόπουλος.

Ενώ σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, οι Ελ Καντουρί, Τσαούσης, Λύρατζης, Κουαλιάτα και Μουργκ είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται, όπως και ο ανέτοιμος Κούρτιτς.

Στην αποστολή των «ασπρόμαυρων» είναι οι Ζ.Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Ντόουγκλας, Ρικάρντο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ, Α.Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τζίμας, Ολιβέιρα και Μπράντον.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

Διαιτητής: Βιλγιάνεν (Φινλανδία).

Βοηθοί: Λάμπου (Φινλανδία), Βιρεαβουόρι (Φινλανδία).

Τέταρτος διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

VAR: Μπαρ (Ισραήλ).

AVAR: Μεϊντάνας (Αχαΐας).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*