Τη δεύτερη χειμερινή του προσθήκη, λοιπόν, ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός, αφού φέρνει στην Ελλάδα τον Ούγγρο διεθνή Λάζλο Κλάινχαϊσλερ, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το μεσημέρι της Τετάρτης (11/01, 13:00), προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα για τα επόμενα 3,5 χρόνια!

Ο Μαγυάρος μέσος αναμένεται να έχει ρόλο… μπαλαντέρ στην τράπουλα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς με τη δύναμη, το πάθος και την ταχύτητά του θα δώσει ανάσες στον Μπερνάρ και θα δημιουργήσει υπεροπλία στην «πράσινη» φαρέτρα.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το βιογραφικό του 28χρονου ποδοσφαιριστή και αναλύει τη χρησιμότητα της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό!

Ένα κοσμογυρισμένο ουγγρικό «κλειδί»


Γεννημένος τον Απρίλιο του 1994 στην Καζιντσμπάρτσικα της Ουγγαρίας, ο Λάζλο Κλάινχαϊσλερ πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία Πούσκας, με την οποία αγωνίστηκε σε 27 ματς τη σεζόν 2012-13. Από εκεί μεταπήδησε στη Βιντεότον, καταγράφοντας σε τρεις σεζόν 30 συμμετοχές, όπου πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Τον Ιανουάριο του 2016 ήρθε και για εκείνον η ώρα να ζήσει το γερμανικό όνειρο, με τη Βέρντερ Βρέμης να βγάζει από το ταμείο της περίπου 600 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Εκεί, τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, τον τοποθέτησαν σε λίστα για δανεισμό, με την Ντάρμσταντ να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία και να τον αποκτά μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Η επιστροφή στο «Βέζερσταντιον» ήταν προσωρινή με τoν τότε προπονητή της ομάδας, Αλεξάντερ Νούρι, να επιλέγει να δώσει φανέλα βασικού στον Μαξ Κρούζε.

Λάζλο Κλαϊνχάισλερ: H λύση που χρειαζόταν ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ούγγρος, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν δέχθηκε να αφήσει το ταλέντο του να παραγκωνιστεί και έτσι επέστρεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί ως δανεικός στη Φερεντσβάρος, στην οποία παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Σειρά πήρε η Αστάνα με την οποία σε δύο σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού σε 54 ματς πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε έξι ασίστ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Το 2019 το συμβόλαιό του με την ομάδα του Καζακστάν έληξε και έτσι τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς κατέληξε στην Κροατία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Αστάνα με την οποία διένυσε και τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Ενδεικτικά, σε 131 ματς σκόραρε 21 φορές, έδωσε 15 ασίστ και έκανε τον προπονητή του Νέναντ Μπιέλιτσα να υποκλιθεί στο ταλέντο του, δίνοντάς του το περιβραχιόνιο του αρχηγού για δύο σεζόν.


Η αφοσίωση στην εθνική και το… συναπάντημα με την Ελλάδα


Ήταν Νοέμβριος του 2015 όταν ο τότε προπονητής της εθνικής Ουγγαρίας, Μπερντ Στορκ, συμπεριελάμβανε στην αποστολή για τα προκριματικά του Euro 2016 τον 21χρονο Κλάινχαϊσλερ, επιβραβεύοντάς τον για την πολύ καλή του παρουσία στη Βιντεότον.

Το ντεμπούτο του με τους Μαγυάρους ήταν ονειρώδες, αφού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νορβηγία πέτυχε το νικητήριο γκολ και έστειλε επί της ουσίας την ομάδα του στα τελικά του θεσμού. Η παρουσία του στα γήπεδα της Γαλλίας ήταν εξαιρετική και συνοδεύτηκε από μια ανάλογη πορεία μέχρι τους «16».

Μάλιστα, μετά το πρώτο του μεγάλο τουρνουά, πέρασε και αυτός έναν τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μικρό χρονικό διάστημα. Το 2018 στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του νεοσύστατου Nations League, ο Κλάινχαϊσλερ βρέθηκε στο δρόμο και της Εθνικής μας ομάδας, απέναντι στην οποία πέτυχε και ένα τρομερό γκολ στη Βουδαπέστη, στη νίκη της Ουγγαρίας με σκορ 2-1.

To 2021 ήταν και πάλι «παρών» στο ραντεβού της Ουγγαρίας σε μια μεγάλη διοργάνωση, πραγματοποιώντας ηγετικές εμφανίσεις απέναντι σε Πορτογαλία, Γερμανία και Γαλλία για τον τρίτο όμιλο του Euro.

Αυτά που θα δώσει δεν τα φαντάζεται κανείς


Μπορεί η προϋπηρεσία του Κλάινχαϊσλερ να μην εντυπωσιάζει σε σχέση με τους συλλόγους, στους οποίους αγωνίστηκε, όμως αυτά, που θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 3,5 χρόνια, είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα.

Πιστός στο πλάνο κάθε προπονητή, με αξιοπρόσεχτη αντοχή και τρομερή φυσική κατάσταση είναι οι τρεις από τις σημαντικότερες αρετές, που διαθέτει ο Ούγγρος μέσος.

Στα θετικά συνυπολογίζεται και η εξαιρετική του ικανότητα στη δημιουργία, αλλά και η ευστοχία στη μακρινή μπαλιά, με την οποία μπορεί να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ σημαντική θα είναι και η βοήθειά του στο μαρκάρισμα στο αντίπαλο «μισό».

Πολλές είναι και οι φορές που θα τον δούμε να επιχειρεί να νικήσει τους αντίπαλους τερματοφύλακες από μακρινή απόσταση, μιας και διαθέτει δυνατά πόδια, ενώ αντίστοιχα το μεγαλύτερο μέρος του κάθε ματς βρίσκεται κοντά στους μέσους, αλλά και τους επιθετικούς, αποκτώντας ρόλο «δεκαριού».

Αντίθετα, δεν θα τον δούμε να παίρνει την ευθύνη της εκτέλεσης στατικών φάσεων, μιας και οι υπεροπλία που διαθέτει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτό το κομμάτι προϋπάρχει.

Τέλος, χρήσιμη θα είναι και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ανασταλτικά, μιας και δεν διστάζει να γυρίσει και να καλύψει τους κενούς χώρους που αφήνουν οι συμπαίκτες στα μετόπισθεν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*