Τα συμπεράσματα από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, επικρατώντας 1-0 με γκολ του Ίνγκασον, σε μία αναμέτρηση που φαινόταν ότι θα κριθεί στα σημεία.

Το sport-fm.gr επισημαίνει τους παράγοντες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

*Το ντέρμπι του Ίνγκασον: Ηγέτης με τα όλα του ο Ισλανδός στόπερ. Έκρινε το παιχνίδι με το γκολ του, βρίσκοντας δίχτυα με τρόπο που σπάνια συναντάμε στο ρεπερτόριο ενός αμυντικού, ενώ είχε επιδιώξει και νωρίτερα να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας πάντως τραβηγμένη προσπάθεια σε εκείνη την περίπτωση. Ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα, λυγίζοντας έναν τερματοφύλακα που είχε καλή ψυχολογία, έχοντας πιάσει πέναλτι. Ξεκάθαρα ο πιο πολύτιμος παίκτης του αγωνιστικού χώρου, αφού τα πήγε εξαιρετικά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Ήταν «βράχος», κυριαρχώντας στον αέρα, ενώ έκανε μπόλικη δουλειά και χαμηλά, κόβοντας σχεδόν τα πάντα στις φάσεις που κλήθηκε να επέμβει. Με τη φάση του 81’, όταν έδιωξε την ύστατη στιγμή στο γύρισμα του Γκρέι σε μία από τις τελευταίες επικίνδυνες επιθέσεις των φιλοξενούμενων να είναι χαρακτηριστική. Τέτοιες εμφανίσεις στα ντέρμπι κάνουν τη διαφορά.

ΠΑΟΚ-Άρης: Τα συμπεράσματα του αγώνα

*Με τον τρόπο του Ραζβάν: Σε δύο πρόσωπα πρέπει να σταθούμε από πλευράς ΠΑΟΚ για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο ένας ασφαλώς είναι ο Ίνγκασον, στον οποίο σταθήκαμε πιο πάνω. Ο δεύτερος είναι ο προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ δεν έλαμψε με την απόδοσή του στο ντέρμπι, δεν κυριάρχησε, σίγουρα έχει κάνει καλύτερα παιχνίδια σε τέτοιες «μάχες», αλλά η ουσία είναι για απόψε ότι έφτασε τον στόχο του και αυτό μετράει συνήθως. Έκανε δημιουργικά ένα καλό φίνις στο α’ μέρος και για να ακριβολογούμε ένα καλό τέταρτο μέχρι να πετύχει το γκολ, ανεβάζοντας την πίεσή του από το 30’ και μετά. Στη συνέχεια υποχώρησε, τακτοποιήθηκε καλά πίσω και δείχνοντας οι παίκτες του αποφασιστικότητα, πάθος, αλλά και προσήλωση στο πλάνο του προπονητή του, πέτυχαν τον σκοπό τους. Οι φάσεις που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ελάχιστες, αλλά παρά το γεγονός ότι έδωσε μπάλα στους φιλοξενούμενους, δεν καρδιοχτύπησε ιδιαιτέρως. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα παιχνίδι το οποίο ξέρει να υπηρετεί καλά ο Ρουμάνος τεχνικός, με τους στρατιώτες να βγάζουν ασπροπρόσωπο τον… στρατηγό.

*Όλο μέλι-μέλι ο Άρης: Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0, αλλά ήταν ανοιχτό το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, λόγω της εικόνας της αναμέτρησης. Υπό προϋποθέσεις οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν φύγει με κάτι καλύτερο από την Τούμπα, δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που έχουν απέναντι στον συμπολίτη από την περασμένη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρέθηκε ο Άρης μακριά από το να πετύχει τον στόχο του, αλλά ούτε και κοντά. Δεν θα ήταν αφύσικο να φύγει χαμογελαστός από την Τούμπα, αλλά τώρα που λύγισε δεν μπορεί να θεωρηθεί και άδικο. Του έλειψε η ουσία στο παιχνίδι, αφού στη μία όψη του νομίσματος βλέπουμε ότι στο β’ μέρος είχε την μπάλα στα πόδια του, εκμεταλλευόμενος την επιλογή του ΠΑΟΚ να οπισθοχωρήσει και να του δώσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη είναι επίσης γεγονός ότι σε αυτή τη συνθήκη έβγαλε… αμηχανία (παρότι δεν του αρέσει ο κλεφτοπόλεμος), δεν έδειξε να ξέρει τι ήθελε να την κάνει, καθώς δεν πάτησε ιδιαίτερα στην αντίπαλη περιοχή και όταν το έκανε στον ελάχιστο χρόνο που του άφηναν οι γηπεδούχοι, δεν είχε την αποφασιστικότητα που απαιτείται σε τέτοια ματς. Το γεγονός ότι το ντέρμπι με 0 τελικές στην εστία, κάτι δείχνει.

*Με κορυφαίο τον Κουέστα: Το ΠΑΟΚ-Άρης ήταν φτωχό σε θέαμα και οι διακριθέντες των δύο ομάδων δεν προέκυψαν από το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ είχε τον στόπερ Ίνγκασον, ο Άρης τον τερματοφύλακά του. Ο Ισπανός κράτησε όρθιους τους «κίτρινους» στη φάση του πέναλτι, όπου, ως γνωστόν, είναι πολύ καλός, αλλά γενικότερα είχε πολύ καλή απόδοση. Πέραν του γκολ, όπου δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, «καθάρισε» στις λίγες περιπτώσεις που απειλήθηκε, ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του, είχε καλές εξόδους και παρουσιάστηκε «ζεστός» παρά τα κενά που είχε το ματς σε φάσεις. Όσο και να ψάξεις, δύσκολα θα βρεις κάποιον άλλο παίκτη του Άρη που αξίζει να πάρει υψηλό βαθμό. Οι στόπερ του (Φαμπιάνο-Μπράμπετς) ήταν σταθεροί, κάνοντας σωστά τα βασικά, ενώ μεσοεπιθετικά τα βαριά χαρτιά του δεν βρέθηκαν σε καλό βράδυ. Ο Μαντσίνι έβγαλε το γνωστό τσαγανό, είχε και καλά στημένα, αλλά ήθελε το κάτι παραπάνω από αυτόν ο Άρης. Ο Ο Ιτούρμπε αφενός χρεώνεται το πέναλτι, αφετέρου έδωσε λίγα πράγματα δημιουργικά και σε μία από τις λίγες φορές που βρέθηκε να είναι… ευάλωτος αμυντικά ο ΠΑΟΚ επέλεξε να δοκιμάσει το πόδι με εκτός περιοχής σουτ, αντί να πασάρει, ενώ είχε επιλογές. Ματέο Γκαρσία και Μανού Γκαρθία κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ενώ δεν τους βόλεψε και το παιχνίδι που έγινε. Ο Γκρέι έδωσε μάχες, πάλεψε, βγήκε ξανά αρκετά από την περιοχή για να φτιάξει παιχνίδι, αλλά το βασικό που πρέπει να κάνει ο επιθετικός δεν το έκανε και γενικότερα, περίμενε περισσότερα και από αυτόν ο Άρης.

ΠΑΟΚ-Άρης: Τα συμπεράσματα του αγώνα

*Έδιωξε το βάρος από πάνω του: Όσο δεν νικάς σε ντέρμπι τόσο σου γίνεται έμμονη ιδέα. Ο ΠΑΟΚ δεν τα είχε πάει καλά κόντρα στον Άρη σε μία σειρά αγώνων και με την αποψινή νίκη, έδιωξε και αυτό το βάρος από τις πλάτες του και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του δίνει επιπλέον ψυχολογία και για αυτόν τον λόγο. Πέντε παιχνίδια δίχως «τρίποντο» σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν τα λες και λίγα, ενώ ισάριθμα ματς χωρίς γκολ κόντρα στον Άρη τα λες πολλά.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*