Για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε συνέντευξή του σε ρουμανικό Μέσο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έσταξε… μέλι για τους γονείς του και τόνισε πόσο σημαντικό είναι ότι τον έσπρωξαν να μελετάει:

«Είχα όμορφα παιδικά χρόνια, χάρη στους γονείς μου, που ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ήμασταν μια ενωμένη οικογένεια, ήθελαν πάντα να είναι σίγουροι ότι είχα όσα χρειαζόμουν. Με πίεσαν να διαβάζω κι αυτό ήταν καλό γιατί είναι σημαντικές οι σπουδές, να αναπτύξεις το μυαλό σου κι αυτό με βοήθησε πολύ όταν τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα».

Σχολίασε, επίσης, πόσο τον βοήθησε το διάβασμα στην προπονητική του καριέρα: «Το να είσαι προπονητής σημαίνει ότι πρέπει να μελετάς, να ψάχνεις πολύ, να διαβάζεις πολύ, να το κάνεις με ευχαρίστηση και ευκολία. Αν δεν έχεις την υπομονή, δεν υπάρχει τρόπος να εξελιχθείς. Διαβάζω πολύ. Δεν είχαν την ευκαιρία να έχω εμπειρίες με προπονητές από το εξωτερικό».

Όσο για την πρώτη φορά που είδε τον πατέρα του να αγωνίζεται, είπε: «Οι πρώτες εικόνες που έχω είναι μπροστά στην τηλεόραση να τον ψάχνω. Ήταν ένα ματς της εθνικής, νομίζω, ήξερα ότι ο πατέρας μου ήταν εκεί. Κάθισα 90 λεπτά μπροστά στην τηλεόραση χωρίς ανάσα για να τον βρω. Υπάρχει ένας πολύ ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ μας και μεταξύ εμένα και της μητέρας μου. Έζησα από την ηλικία των δυόμισι, τριών ετών την ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου, γύρω από την ομάδα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*