Συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ρουμανίας παραχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο, για την σχέση με τον πατέρα του και για την απόφαση να ασχοληθεί με την προπονητική.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε πως επηρεάστηκε έντονα από τον πατέρα του στην επιλογή του για την καριέρα που ακολούθησε, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει σε αυτή τη δουλειά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου:

«Πήρα πολλά από τον πατέρα μου χωρίς να το ξέρει ο ίδιος. Αυτό που έβλεπα στο σπίτι από αυτόν, μου έδωσε πολλά παραδείγματα. Ήμουν ακράδαντα πεπεισμένος ακόμα κι όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, ότι στο τέλος της καριέρας μου θα προσπαθούσα, τουλάχιστον, να γίνω προπονητής. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να αντέξω την πίεση που ασκείται σε έναν προπονητή, ότι θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά εξαιτίας αυτής της πίεσης, αλλά μπήκα πολύ στον πειρασμό.

Είπα ότι θα είναι κρίμα να μην δοκιμάσω έστω. Και τελικά δοκίμασα, προσπάθησα και μου βγήκε σε καλό. Είχα όμορφα παιδικά χρόνια, χάρη στους γονείς μου, που ήταν πάντα κοντά μου. Ήμασταν μια ενωμένη οικογένεια, φρόντισαν να έχω ό,τι χρειαζόμουν, με ώθησαν προς το διάβασμα και αυτό ήταν πολύ καλό, γιατί είναι σημαντικό να μελετάς, να αναπτύσσεις τον εγκέφαλό σου. Για μένα ήταν κάτι πολύ σημαντικό να έχω ευκολία στην μελέτη, είναι κάτι που με βοήθησε πολύ, μετά όταν τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και ξεκίνησα την προπονητική.«Το να γίνεις προπονητής σημαίνει πολλή μελέτη, να εισαι πολύ διαβασμένος και για όλα. Πρέπει να ψάχνεις πολύ, να διαβάζεις πολύ, να έχεις ευχαρίστηση και ευχέρεια στο διάβασμα γιατί αν δεν έχεις την υπομονή να τα κάνεις, δεν μπορείς να βελτιώσεις τις ικανότητες του σε αυτη την δουλειά. Και εγώ διαβάζω πολύ ακόμα και τώρα. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω στο εξωτερικό ως ποδοσφαιριστής, δεν είχα την ευκαιρία να έχω εμπειρίες με ξένους προπονητές όσο έπαιζα και να μάθω άλλα πράγματα, ήμουν μόνο στην Ρουμανία, οπότε υπό αυτήν την άποψη, όταν άρχισα την προπονητική μου καριέρα, είχα ένα μικρό μειονέκτημα.

Από την άλλη, βέβαια, είχα το πλεονέκτημα να έχω τον πατέρα μου δίπλα μου. Συμμετείχα σε πολλές συναντήσεις και συζητήσεις μαζί του. Είδα πώς ετοίμαζε την προπόνησή του, πώς οργανώθηκε, πώς ετοίμαζε τα παιχνίδια του. Μια τεράστια εμπειρία για μένα όλο αυτό που έζησα κοντά στον πατέρα μου».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*