Ο Άρης Λυκογιάννης είδε με ικανοποίηση τον Τζέιλεν Ράιλι να βγάζει όλο το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ τη Δευτέρα, οπότε και υπολογίζεται για το ματς με τη Μάλαγα την Τρίτη στο «Παλατάκι» για την πέμπτη αγωνιστική του BCL.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», μιλώντας αρχικά για τον αγώνα με τους Ανδαλουσιανούς, τόνισε πως: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως γιατί παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι αήττητη στο BCL, έχει κάνει επτά συνεχόμενες νίκες στην ισπανική Λίγκα, έχει πολύ “γεμάτο” ρόστερ, με έμπειρους παίκτες. Κάποιοι από αυτούς είναι με αρκετά χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα, όπως οι Τόμας, Τζεντοβιτς, Κάρτερ και Πέρι. Είναι μια ομάδα κλασική ισπανική.

Πρέπει να κάνουμε κοντά στο τέλειο παιχνίδι. Πρέπει όλοι οι βασικοί μας να βρεθούν σε καλή μέρα, αλλά και αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο να κρατήσουν τον ίδιο ρυθμό, ώστε να μην έχουμε κενά διαστήματα. Αυτό είναι και το δυνατό σημείο των αντιπάλων. Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που ξεκινούν. Θέλει συγκέντρωση για 40’.

Δεν αρκεί να είσαι καλός για 30-32 λεπτά, γιατί αν δείτε η Μάλαγα κυριολεκτικά διαλύει τους αντιπάλους της στα τελευταία 5-6 λεπτά κάθε αγώνα. Μπορεί να είναι κοντά στο σκορ και στο τέλος να νικήσει με 25 πόντους διαφορά. Αυτό συμβαίνει επειδή αμυντικά και, από πλευράς ενέργειας, είναι μία ομάδα σε κορυφαίο επίπεδο. Έχουμε μικρό διάστημα να προετοιμαστούμε, ουσιαστικά μόνο μια μέρα, αλλά θα κάνουμε την προσπάθεια μας».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, είπε πως: «Η αλήθεια είναι ότι από τα παιχνίδια που έχει δώσει τώρα η Μάλαγα, εμείς ήμασταν οι πιο ανταγωνιστικοί. Σταματήσαμε όλους τους παίκτες, εκτός του Μπριθουέλα. Είναι ο μόνος παίκτης που μας δημιούργησε πρόβλημα. Πρέπει να παίξουμε άμυνα. Σε πολύ καλύτερο βαθμό και με μεγαλύτερη ενέργεια από ότι κάνουμε τον τελευταίο μήνα. Και, από εκεί πέρα, τα παιδιά που παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις, πρέπει να είναι σε καλή μέρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για το αντίθετο».

Σχετικά με τα σενάρια πρόκρισης, τόνισε πως: «Είναι ξεκάθαρο ότι τα σενάρια πρόκρισης είναι δεδομένα. Αν η Σάσαρι κάνει μια νίκη, πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Θεωρώ ότι αυτή η αγωνιστική θα μας δείξει πολλά πράγματα για τη συνέχεια. Είναι μπάσκετ και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο η Σάσαρι να νικήσει την τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία. Υπάρχει και το σενάριο της δεύτερης θέσης, αλλά νομίζω ότι αυτή η αγωνιστική θα μας δείξει τι μπορεί να γίνει».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*