Μια εξαιρετική εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Οι μεν «πράσινοι» νίκησαν με εντυπωσιακή ανατροπή την Αρμάνι Μιλάνο κι έφτασαν τις τέσσερις σερί ευρωπαϊκές νίκες, ενώ η «ένωση» πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL.

Oι δύο ανεβασμένες, λοιπόν, ομάδες της Αθήνας, έρχονται αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ για την ένατη αγωνιστική της Basket League (11/12, 19:15, EΡΤ3). Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς (5-2 ρεκόρ) στο τελευτάιο ματς πρωταθλήματος ηττήθηκε δύσκολα (68-66) στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ (6-2 ρεκόρ) κατάφερε με δυσκολία να επικρατήσει του Προμηθέα (73-70).

Ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι στιγμής αήττητος στο ΟΑΚΑ στην Basket League, έχοντας νικήσει κατά σειρά Λαύριο, Κολοσσό Ρόδου και ΠΑΟΚ, όμως και η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έχει 2/3 νίκες εκτός έδρας, νικώντας στο Περιστέρι και το Λαύριο και χάνοντας στη Ρόδο.

Οι δύο αντίπαλοι θέλουν το ροζ φύλλο έτσι ώστε να συνεχίσουν το φορμάρισμά τους, ωστόσο αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα έχουν κάποιους από τους βασικούς πυλώνες τους. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, θα αγωνιστεί χωρίς τους Μάριους Γκριγκόνις,Νέιτ Γουόλτερς και Λευτέρη Μποχωρίδη. Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκε ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τιμ Φρέιζιερ, που υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στο ματς με τη Ρέτζιο Εμίλια, ενώ αμφίβολοι είναι οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Βασίλης Ξανθόπουλος, που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στους Ιταλούς. Εκτός θα μείνει σίγουρα κι ο Δημήτρης Μαυροειδής.

H προϊστορία

Στη μακρά ιστορία των μεταξύ τους αγώνων στην κατηγορία, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν συνολικά 147 φορές. Οι «πράσινοι» έχουν μεγάλο προβάδισμα τόσο συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) όσο και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 106-41

Basket League (Από το 1992-93): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 63-18

Στις 15:45 (ΕΡΤ3) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζέιλεν Ράιλι για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του στο Παλατάκι και την ποδοσφαιρική ομάδα. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια θέλει να διατηρήσει το αήττητό του στην Basket League πριν τη διαβολοβδομάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει μόνο στον Ταρίκ Μπλακ, που έμεινε εκτός λόγω διαστρέμματος αλλά και ως έβδομος ξένος.

Στις 17:00 (ERTFlix) ο Ιωνικός φιλοξενεί τον Άρη στη Νίκαια. Για τους Θεσσαλονικείς ο Τζος Χάγκινς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει έπειτα από απουσία τριών αγώνων.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*