Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε ενόψει του αγώνα με τον Βόλο την Κυριακή (13/11, 21:30).

Ο Ρουμάνος προπονητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά και στη νίκη του Δικεφάλου κόντρα στον Ιωνικό (3-0).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:

Για τα οφέλη της νίκης στον αγώνα με τον Ιωνικό:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και η αυτοπεποίθηση που αποκτά η ομάδα μετά από κάθε παιχνίδι που δίνει. Όσο εύκολες είναι οι ερωτήσεις για μένα είναι δύσκολο να απαντήσω. Συνεχίζω να λέω αυτό που είπα από την πρώτη ημέρα της φετινής προετοιμασίας, από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο.

Πρέπει να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών, πρέπει να υπάρχει κατανόηση και προσαρμογή παικτών που ήρθαν εδώ και ένιωθαν χαμένοι, ή που δεν γνώριζαν τίποτα για το νέο περιβάλλον στο οποίο εντάχθηκα και τώρα αρχίζουν να αποκτούν αυτοπεποίθηση και δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για την ενεργοποίηση και άλλων ποδοσφαιριστών:

«Είναι πάντα σημαντικό να υπολογίζεις σε περισσότερους ποδοσφαιριστές που μπορούν να είναι βασικοί. Είναι διαφορετικό να έχεις 11 παίκτες βασικούς, είναι διαφορετικό να έχεις 13 ή 18. Αυτό είναι θέμα προσαρμογής και της κατανόησης στο σύστημα. Η ποιότητα υπάρχει αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η προσαρμογή και η νοοτροπία που χρειάζεται να έχουν οι νέοι παίκτες ώστε να διεκδικήσουν υψηλούς στόχους».

Για την αποθέωση του Κωνσταντέλια στη Νεάπολη από τους φίλους του Ιωνικού:

«Πρώτα από όλα είναι το δεδομένο ταλέντο του Κωνσταντέλια. Μετά ακολουθεί η νοοτροπία την οποία έχει βελτιώσει αλλά και το γεγονός ότι έχει καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο το τι κάνεις όταν δεν έχεις την μπάλα. Αυτό είναι που τον έχει κάνει κομμάτι της ομάδας και σημαντικό για αυτήν. Είναι ακόμη στην αρχή και σίγουρα γνωρίζει ότι έχει ακόμη πολλά να μάθει. Είναι σύνηθες όταν είσαι στο ξεκίνημα σου ο κόσμος να αντιμετωπίζει με συμπάθεια.

Θα πρέπει όμως να μάθει από τις δύσκολες στιγμές που ενδεχόμενα θα αντιμετωπίσει στο μέλλον. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για αυτόν είναι να διατηρήσει τη σωστή νοοτροπία, την επιθυμία να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και να μην είναι ποτέ ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Την έχει αυτή τη δυνατότητα.

Πρέπει όμως να καταλάβετε πως αυτή είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Μιλάμε τώρα για έναν παίκτη που έκανε καλές εμφανίσεις. Η σεζόν όμως είναι μεγάλη. Ξεκινήσαμε όπως ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε και πιθανότατα θα έχουμε και πάλι διακυμάνσεις στην απόδοση μας. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Να παλεύουμε και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, ωστόσο πιθανότατα τα πλεονεκτήματα αυτής της προσπάθειας που κάνουμε θα τα διαπιστώσουμε καλύτερα την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Για το παιχνίδι με τον Βόλο:

«Ο Βόλος είναι μια καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που του αρέσει να παίζει επιθετικά. Όλοι γνωρίζουν και το δικό μας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*