Με την αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Το sport-fm.gr κράτησε τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στα επτά ματς των τριημέρου και σας τους παρουσιάζει, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας: Μανδάς (ΟΦΗ)

Μία μεγάλη επέμβαση σε όλο το ματς, έχοντας και την τύχη στο φινάλε μαζί του με τον Καμάτσο να στέλνει την μπάλα στην… κερκίδα από το ύψος του πέναλτι. Νωρίτερα έχει βγάλει το δύσκολο συρτό σουτ του Μαντσίνι, ενώ συνολικά έχει καλές τοποθετήσεις, σωστές εξόδους και κατευθύνει εξαιρετικά την άμυνά του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει σημαντικό βαθμό ο ΟΦΗ απέναντι στον Άρη (1-1).

Δεξί μπακ: Σόρια (ΠΑΣ Γιάννινα)

Πολύ καλό παιχνίδι από τον δεξιό οπισθοφύλακα των Ηπειρωτών, έχοντας σημαντική συμβολή και στην ανατροπή του ΠΑΣ αφού γυρίζει την μπάλα στο σημείο που πρέπει για το 1-1 του Μπάλαν. Ανασταλτικά, παρότι ο Αστέρας φόρτωνε την πλευρά του με Άλβαρες και Σίτο, δεν είχε πολλά προβλήματα και κατάφερε να μετριάσει τις… κατεβασιές τους, εκτός από μία ατομική ενέργεια του Τιλίκα που είχε κακή και αργή αντίδραση. Δεύτερος παίκτης του ΠΑΣ σε πάσες, είχε 2 κλεψίματα επίσης.

Στόπερ: Ντόι (Ολυμπιακός)

Ακόμη μια μεστή εμφάνιση του νεαρού στόπερ που… μεγαλώνει στα χέρια του Μίτσελ! Εξαιρετικός, με καίριες επεμβάσεις και μία καθοριστική στο πρώτο μέρος όταν ο Γιακουμάκης είναι έτοιμος να εκτελέσει τον Πασχαλάκη από το ύψος της μικρής περιοχής. Προσπάθησε να βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας αρκετές… safe πάσες και χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα, ενώ ήταν αυτός που είχε καίριες επεμβάσεις σε αντεπιθέσεις.

Στόπερ: Βίντα (ΑΕΚ)

Εξαιρετικός και πάλι ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός, ο οποίος κατάφερε να περιορίσει τον Ολιβέιρα και είχε σωστές παρεμβάσεις στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Αρχηγική εμφάνιση ενός ποδοσφαιριστή που έχει ποιότητα και πλούσιο βιογραφικό, όντας από τους κορυφαίους… πασέρ της ομάδας στο ντέρμπι. Είχε τρία κλεψίματα και άλλες τόσες επεμβάσεις, λίγα λάθη και βοήθησε στο build-up, έχοντας αφήσει πλέον στην άκρη τις υπερβολές που έκανε στα φιλικά ή στα πρώτα ματς της σεζόν.

Αριστερό μπακ: Μπάχανακ (Λεβαδειακός)

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Καμερουνέζο αριστερό μπακ, ο οποίος είχε εξ αρχής δύσκολο έργο απέναντι στον Βίκτορα Κλωναρίδη αλλά τα πήγε περίφημα. Δεν άφησε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο να δημιουργήσει ιδιαίτερα από την πλευρά του, ούτε να σκοράρει, ούτε να φτιάξει για τους συμπαίκτες του. Ο Μπάχανακ έκανε τρομερό ματς και παίρνει δικαίως θέση στην ενδεκάδα.

Χαφ: Νίκας (Λεβαδειακός)

Ναι μεν ο Σκβάρκα έβαλε το γκολ της νίκης, αλλά ο Νίκας έκανε μία ακόμη μεστή εμφάνιση στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έκοβε και έραβε, ανασταλτικά ήταν εξαιρετικός ενώ βρήκε και γκολ με καρφωτή σεντερφορίσια κεφαλιά! Στα 23 του, ο Έλληνας μέσος βγάζει ωριμότητα στο παιχνίδι του, δεν… μασάει από το γεγονός πως παίζει για πρώτη φορά στην Super League 1 και μπορεί να κοιτάζει ακόμη ψηλότερα!

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 10ης αγωνιστικής

Χαφ: Φαντιγκά (Ιωνικός)

Ο κινητήριος μοχλός του Ιωνικού και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. Με αστείρευτα τρεξίματα, τρομερή τεχνική κατάρτιση, ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Δημήτρη Σπανού που μπορεί να αποδειχτεί… λίρα εκατό. Όταν του δόθηκε εμπιστοσύνη και ελευθερία κινήσεων, ο Φαντιγκά έβγαλε στο χορτάρι την ποιότητά του και ιδιαιτερότητες, όπως και χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις εύκολα σε ποδοσφαιριστή. Ανεβαίνει διαρκώς και μαζί του και η ομάδα!

Εξτρέμ: Παλάσιος (Παναθηναϊκός)

Το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Πήγαινε πάνω στους αντιπάλους του, τους άδειαζε, έκανε φοβερές ατομικές ενέργειες και αποτέλεσε μια διαρκή πηγή κινδύνων για την εστία του Κλέιμαν, ο οποίος με τη σειρά του μάζεψε δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του από τελικές του Αργεντινού παικταρά. Το… πήρε πάνω του μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ και καλείται να συνεχίσει στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό.

Μεσοεπιθετικός: Μπερνάρ (Παναθηναϊκός)

Απλά… απολαυστικός. Ξέρει καντάρια μπάλα και φαίνεται σε κάθε επαφή του, ενώ πλέον έχει μάθει τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και του Γιοβάνοβιτς, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του. Βλέπει γήπεδο, είναι τρομερά έξυπνος και οι αποφάσεις του όταν έχει την μπάλα στα πόδια ταχύτατες. Ο Μπερνάρ θα αποτελέσει κομβικό ποδοσφαιριστή στην πορεία των «πράσινων» προς τον τίτλο, κάτι που έδειξε ουκ ολίγες φορές και κόντρα στον Βόλο.

Εξτρέμ: Ελίασον (ΑΕΚ)

Ίσως η κορυφαία μεταγραφή της ΑΕΚ το καλοκαίρι. Ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά, αλλά και που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Εξτρέμ, φουλ-μπακ, πλάγιος χαφ, εσωτερικός μέσος… Ένα τρομερό εργαλείο με τεράστια ποιότητα, ταχύτητα, ενώ του αρέσει να πατάει περιοχή και να πηγαίνει στην ατομική ενέργεια. Δύο ασίστ απέναντι στον ΠΑΟΚ, πρώτα με ένα απλό στρώσιμο στον Λιβάι και μετά με ατομική προσπάθεια και πάσα στον Γκατσίνοβιτς. Η ΑΕΚ έχει βρει έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή στο πρόσωπο του Σουηδού…

Επιθετικός: Γκρέι (Άρης)

Ολοένα και ανεβαίνει μετά το μέτριο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα. Σκοράρει με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι για να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό για τον Άρη απέναντι στον ΟΦΗ, ενώ συνολικά ήταν ο πιο δραστήριος και επικίνδυνος παίκτης προς την εστία του Μανδά. Πήρε προσπάθειες, άνοιξε χώρους και λίγο έλειψε να δώσει και υπέροχη ασίστ με τακουνάκι στο φινάλε στον Καμάτσο, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*