Πάει και η 10η αγωνιστική της Super League!

Άλλες τρεις έμειναν και πάμε, φυσικά, μετά στη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η δέκατη «στροφή», λοιπόν, του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με το μεγάλο ντέρμπι, φυσικά, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, να κλέβει την παράσταση, όπως και το ιστορικό από κάθε άποψη Βόλος-Παναθηναϊκός. Είχαμε, ωστόσο, πολλά και διάφορα, που θα θυμόμαστε, και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Τι κρατάμε, λοιπόν, από τα επτά ματς της αγωνιστικής;

Ούτε τώρα…


Σύμφωνοι. Ακόμη είναι νωρίς, έχουμε μπροστά μας πλέι άουτ και δεν είναι ότι έχουν ξεμακρύνει οι άλλοι. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο Ιωνικός πρέπει άμεσα να σπάσει το ρόδι! Και για λόγους βαθμολογικούς, αλλά και για… ψυχολογικούς! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μπήκε στο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό με λύσσα, προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με τον Μάντζη, αλλά «ζαλίστηκε» για τρίτο εντός έδρας ματς στην ιδέα της πρώτης φετινής νίκης και πέταξε, τελικά, βαθμούς. Βέβαια, οι Αγρινιώτες, που σκόραραν με πέναλτι του Καρέλη (30′) και είχαν δοκάρι με τον Ντουάρτε (59′), μπορεί να πει κανείς ότι είναι εκείνοι, που αδικούνται από την ισοπαλία (1-1)! Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωνικός είναι -πάλι- ο χαμένος, παραμένοντας μόνος, πλέον, μετά τη νίκη του Λεβαδειακού, χωρίς «τρίποντο», και, φυσικά, στην τελευταία θέση της Super League…


Ατελείωτο πάρτι


Το παιχνίδι του Βόλου με τον Παναθηναϊκό θα μείνει δεδομένα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, και για παραπάνω από έναν λόγους. Καταρχήν, περισσότεροι από 17.000 φίλοι του «τριφυλλιού» δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό, σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα -και την τοξικότητα- των τελευταίων ετών στη χώρα μας μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών. Υπέροχες εικόνες, που έχουν λείψει σε όσους… υγιείς ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, και μακάρι να τις βλέπουμε πιο συχνά, και με άλλες ομάδες φυσικά. Κατά δεύτερον, είχαμε και το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, που ήταν… ασορτί με την εξέδρα. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστησε πάρτι -με χιλιάδες φίλους του καλεσμένους- απέναντι στον Βόλο και σαρώνοντάς τον με το εμφατικό 5-1, «έσπασε» το δικό του καλύτερο ξεκίνημα από τη σεζόν 1994-95, κάνοντας το «δέκα στα δέκα» και πηγαίνοντας… τρένο και με τρομερή ψυχολογία στο ντέρμπι «αιωνίων»!


Ομορφιά


Τρίτο σερί ματς, που βλέπουμε στο γήπεδο κάτι από… κανονικό Ολυμπιακό! Κατά διαστήματα κόντρα στη Λαμία (2-0) η ομάδα του Μίτσελ έπαιξε ωραία μπάλα, αλλά ακόμη είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει διάρκεια. Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, μάλιστα, οι Πειραιώτες σαν να ξέχασαν να βγουν από τα αποδυτήρια, έδωσαν δικαιώματα στη Λαμία, που λίγο έλειψε να σκοράρει και να τους αγχώσει. Εκείνο, πάντως, που κρατάμε είναι η ομορφιά, που δίνουν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Χάμες Ροντρίγκες και Χουάνγκ. Κάθε επαφή του πρώτου με την μπάλα είναι, πραγματικά, απόλαυση (πέτυχε και γκολάρα, άσχετα αν το ήθελε ή όχι), ενώ και η παρουσία του Νοτιοκορεάτη ήταν -ξανά- υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αμφότεροι αποθεώθηκαν από τον κόσμο περισσότερο από κάθε άλλον.


Ψυχωμένος


Ο Λεβαδειακός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Μπήκε με ψυχή, δεν πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι και επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου. Μοιρασμένα τα ημίχρονα, με την ομάδα της Λιβαδειάς να έχει εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο μέρος και τους Περιστεριώτες να μπαίνουν καλύτερα στο δεύτερο. Η ομάδα του Κρις Κόλμαν μετράει την 3η σερί της ήττα και πρέπει κάπως να… ξυπνήσει, ενώ ο Λεβαδειακός να συνεχίσει να δείχνει ένα τόσο καλό πρόσωπο, όπως εκείνο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και την αντίδραση, που έβγαλε στο τέλος, ώστε να ανέβει σιγά-σιγά στη βαθμολογία.


Ο πανηγυρισμός


Να, λοιπόν, που έγινε και το πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena! Και βάφτηκε… εξ ολοκλήρου κιτρινόμαυρο! Η ΑΕΚ «έλιωσε» τον ΠΑΟΚ (2-0), έσπασε και την κατάρα, καθώς είχε να τον νικήσει σε 13 ματς και πέντε ολόκληρα χρόνια στη μέχρι πρότινος έδρα της, δηλαδή το ΟΑΚΑ, και τα έκανε όλα αυτά -και πάλι- με μπαλάρα. Ειδικά το πρέσινγκ της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα είναι για σεμινάριο. Αν μη τι άλλο, highlight της αναμέτρησης ήταν ο πανηγυρισμός του Γκατσίνοβιτς. Από τους πιο συγκινητικούς πανηγυρισμούς που έχουμε δει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Ο σκόρερ του 2-0 έφυγε… σφαίρα για την εξέδρα, καθώς εκεί βρισκόταν ο γιος του, η γυναίκα του και οι φίλοι του. Ο 27χρονος πνίγηκε στις αγκαλιές των φίλων της «Ένωσης» και έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία σαν να βάζει κιάλια, κάτι που μιμήθηκε και ο μικρός Γκατσίνοβιτς. Υπέροχο σκηνικό!


Γκολάρα στην γκολάρα


Το Άρης-ΟΦΗ είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στο ντέρμπι, έστω και για ένα ημίχρονο. Έγινε σπουδαία «μάχη» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το βράδυ της Κυριακής, με γκολάρες, δοκάρι, μεγάλες ευκαιρίες, τρελό ρυθμό και εναλλαγές συναισθημάτων στο δεύτερο 45λεπτο, όμως δεν είχε νικητή, αφού οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι Κρητικοί, στην πιο ψυχωμένη, ίσως, και… κανονική για τις απαιτήσεις της ομάδας εμφάνισή τους φέτος, προηγήθηκαν με το απίθανο πλασέ του Τοράλ (49′), για να έρθει ο Γκρέι, όμως, στο 56′ να βάλει μια ακόμη μεγαλύτερη γκολάρα, που βάζει ξεκάθαρα υποψηφιότητα για κορυφαία της χρονιάς. Ο 31χρονος «ζωγράφισε», πιάνοντας ένα εξωπραγματικό «ψαλίδι» πίσω από τη βούλα του πέναλτι, που άφησε άγαλμα τον Μανδά. Το 1-1, πάντως, δεν άλλαξε. Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες, για να φέρει «τούμπα» την κατάσταση, αλλά όταν δεν τα βάζεις, συνήθως δεν κερδίζεις και έτσι ο ΟΦΗ έφυγε με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη, που, ενδεχομένως, να γυρίσει και τον διακόπτη. Θα το δούμε στην πορεία.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 10ης αγωνιστικής!

Ανάσα


Τεράστια νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Και τεράστια ανάσα. Θυμίζοντας την περσινή, ατσάλινη ομάδα, οι Ηπειρώτες έβγαλαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο, έφεραν «τούμπα» τους Αρκάδες και με το 2-1 τους «έπιασαν» στη βαθμολογία και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη. Μεγάλος μάγκας ο ΠΑΣ για το αποτέλεσμα, φώναξε «παρών» και «τρέχει», μάλιστα, πλέον, αήττητο σερί τριών αγωνιστικών, από την άλλη μεριά, ωστόσο, ο Αστέρας ακόμη αγνοείται. Σίγουρα, έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά η εικόνα του μέσα στο γήπεδο μετά από δέκα παιχνίδια είναι τουλάχιστον προβληματική.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 10ης αγωνιστικής!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*