Κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στη σύγχρονη –τουλάχιστον- ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς και μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2019 φτάνει και περισσεύει για να αποτελεί ένα μέρος στο πάνθεον της ιστορίας του «Δικεφάλου».

Ωστόσο, εκτός από το παρελθόν που πλέον έχει γράψει και δεν… ξεγράφει, υπάρχει και το παρόν και τη δεδομένη χρονική συγκυρία ο ακλόνητος, Ράζβαν Λουτσέσκου, πλέον δεν είναι μια «ιερή αγελάδα», αντίθετα έχει περάσει κι αυτός στο κάδρο των ευθυνών για τη φετινή κάκιστη παρουσία στην Ευρώπη και για τη «φτωχή» παρουσία στο πρωτάθλημα.

Προφανώς, αναγνωρίζεται το μεταβατικό στάδιο της σεζόν, καθώς ο ΠΑΟΚ επέλεξε να κινηθεί σε διαφορετικό αγωνιστικό πλάνο από αυτό που ο ίδιος είχε συνηθίσει για πολλά χρόνια επί διοίκησης Ιβάν Σαββίδη, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και λέει «αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας» και απόσταση από την κορυφή η οποία στην Ελλάδα θεωρείται μη αναστρέψιμη παρά το γεγονός ότι είμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική.

Η σκληρή πραγματικότητα

Με αυτά τα δεδομένα και με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» να είναι προ των πυλών, ο Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να παίξει τα ρέστα του για να φέρει μια αντιστροφή του κλίματος και κυρίως αυτό να το κάνει, βγάζοντας πολλούς… λαγούς από το καπέλο, διότι οι λύσεις είναι λίγες και συγκεκριμένες.

Παίκτες όπως οι Λύρατζης, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Νάρεϊ σε θέση σέντερ-φορ καλούνται να βγουν μπροστά σε μια έως και… βίαιη βουτιά τους στα βαθιά, καθώς αντίστοιχα, ποδοσφαιριστές όπως οι Ράφα Σοάρες, Νέλσον Ολιβέιρα, Σάστρε, Νάσμπεργκ, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο, Νικολά Κουλιάτα έχουν κριθεί και ουσιαστικά δεν προσφέρουν, ενώ ειδικά για το συγκεκριμένο ματς δεν υπάρχει ο ευπαθής στους τραυματισμούς Βιεϊρίνια και ο ντεφορμέ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, Ζίβκοβιτς, που είναι τιμωρημένος.

Οπότε, μια ενδεκάδα με τους Κοτάρσκι, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Τσαούση, Κούρτιτς, Ντάντας, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ ή Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ ενδεχομένως να μην ήταν αυτή που είχε στο μυαλό του ο Ρουμάνος τεχνικός όταν άρχισε η προετοιμασία για τη σεζόν 2022/23.

Σιγεί την αμφισβήτηση

Από πλευράς ρεπορτάζ ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν προκύπτει κάποια πρόθεση από πλευράς ΠΑΕ να μπει σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή, αφού υπάρχει μεγάλη στήριξη στον Λουτσέσκου, ωστόσο στις παρασκηνιακές στήλες έχει αρχίζει η τεράστια «σπέκουλα» για το τι είναι δυνατόν να συμβεί στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο αποψινό ντέρμπι.

Την ίδια ώρα, όμως, παρουσιάζεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ρουμάνο τεχνικό να σιγήσει κάθε συζήτηση και κάθε αμφισβήτηση. Με ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας και μάλιστα πρώτα από όλα κόντρα στα δικά του προβλήματα, εκτός από αυτά που θα του θέσει ο αντίπαλος.

Σε όρους… πόκερ, ο πολύπειρος τεχνικός καλείται χωρίς να έχει τα πιο δυνατά χαρτιά στο τραπέζι, να κάνει ένα all-in, που μπορεί να τον απογειώσει και παράλληλα να αλλάξει όλη τη ροή της φετινής σεζόν του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον όπως αυτή είναι τη δεδομένη στιγμή.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*