Ξημερώνει ημέρα… κλήρωσης!

Το μεσημέρι της Δευτέρας (18/07), στη Νιόν της Ελβετίας, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός φυσικά, θα μάθουν τους αντιπάλους τους στον γ’ προκριματικό του Champions League και του Conference! Για τους τρεις πρώτους, βέβαια, ισχύει ότι θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Μακάμπι Χάιφα, Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ, προκειμένου να πάνε παρακάτω.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία αν -ο μη γένοιτο- πέσουν θύματα έκπληξης στον β’ προκριματικό του Conference και μείνουν εκτός. Θα τεθούν, δηλαδή, εκτός Ευρώπης νωρίς, ενώ ο Ολυμπιακός, από την άλλη, σε περίπτωση, που δεν καταφέρει να αποκλείσει τους Ισραηλινούς στον β’ προκριματικό του Champions League, θα «υποβιβαστεί» στο Europa League -εκεί όπου, επίσης, θα μάθει τον αντίπαλό του το μεσημέρι αν γίνει η… ζημιά!

Ας ελπίσουμε, βέβαια, να μη χρειαστεί να συζητήσουμε τίποτα από τα παραπάνω και το ελληνικό ποδόσφαιρο να πανηγυρίσει τρεις προκρίσεις, γιατί δεν θέλει και πολύ -όπως έχουμε ξαναπεί- να κατρακυλήσουμε εκ νέου στη βαθμολογία της UEFA. Του χρόνου, εξάλλου, η Ελλάδα θα βγάλει ξανά πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ επιστρέφει εκπρόσωπος και στο Europa, οπότε καλό είναι να το διατηρήσουμε αυτό…

Όσο για τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο -ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αυτός- στην Ευρώπη φέτος, καθώς εκείνοι ξεκινούν από τον γ’ προκριματικό του Conference, στις 4 Αυγούστου.

Θυμίζουμε, ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στη μάχη, καθώς φιλοξενείται την Τετάρτη (20/07, 20:00) από τη Μακάμπι Χάιφα και ακολουθούν την Πέμπτη (21/07) ΠΑΟΚ και Άρης. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει το πρώτο ματς με τη Λέφσκι στη Σόφια στις 20:00, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 21:00, ο Άρης υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Γκόμελ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κλήρωση, λοιπόν, των ελληνικών ομάδων, για την οποία, φυσικά, θα ενημερωθείτε από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr, του Champions League, που αφορά τον Ολυμπιακό, είναι στη 1 το μεσημέρι, στις 2 είναι εκείνη του Europa League και στις 3 του Conference, στο οποίο έχουμε τριπλή εκπροσώπηση. H UEFA έχει χωρίσει ήδη τις ομάδες σε υπογκρούπ, οπότε ξέρουμε τους πιθανούς αντιπάλους και των τεσσάρων ελληνικών ομάδων.

Πάμε να τους θυμηθούμε:

Υποψήφιοι αντίπαλοι Ολυμπιακού

Απόλλων Λεμεσού

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Υποψήφιοι αντίπαλοι Παναθηναϊκού

Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) – Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

Ζόρια (Ουκρανία)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) – Κόνιασπορ (Τουρκία)

Ριέκα (Κροατία) – Τζουργκάρντεν (Σουηδία)

Φέχερβαρ (Ουγγαρία) – Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)

Υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ

Λουγκάνο (Ελβετία)

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) – Κισβάρντα (Ουγγαρία)

Άρης Λεμεσού (Κύπρος) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)

Βελέζ (Βοσνία) – Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα)

Ουνιόν (Λουξεμβούργο) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία)

Υποψήφιοι αντίπαλοι Άρη

Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Σαμπουρτάλο (Γεωργία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

Ζιλ Βιθέντε (Πορτογαλία)

Βόλσφμπεργκερ (Αυστρία)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*