«Μέρα γιορτής για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Αγαπημένο (ή και όχι) κλισέ ενόψει της διεξαγωγής του εκάστοτε τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Συνήθως πέφτει στο τραπέζι απλά ως μια ευχή. Η ουσία είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν επιβεβαιώνεται.

Να ‘μαστε… ξηγημένοι. Σαν τη διχρωμία στις εξέδρες δεν έχει. Πόσω μάλλον σ’ ένα τόσο μεγάλο ραντεβού κι όταν στις κερκίδες βρίσκονται οπαδοί, οι οποίοι -εάν εξαιρέσουμε συμβάντα σαν αυτά του παρόντος κειμένου- έχουν αποδείξει ότι είναι από τους «καλύτερους» στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, τα ακόλουθα γεγονότα έχουν συμβεί κι ως εκ τούτου οι ήρεμοι και χωρίς έκτροπα τελικοί αποτελούν απλώς την εξαίρεση στον (ελληνικό) κανόνα.

Αμέτρητα τα παραδείγματα -γεμάτα ξύλο, καρεκλιές και… αερογέφυρες- που μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα παραπάνω. Το sport-fm.gr ενόψει του τελικού για το 2022 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ -και με την ευχή προφανώς να μην επαναληφθούν- θυμίζει τα πιο χαρακτηριστικά εξ αυτών.

Σημείωση: Αναφέρονται μόνο όσα έγιναν εντός ή πέριξ των γηπέδων. Εξού και έχουν παραληφθεί αρκετά «διαμάντια» (βλ. το «γης Μαδιάμ» που προκάλεσαν οι φίλοι της ΑΕΚ στο «Ιεράπετρα» μετά τον τελικό του 2006).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*