Καθοριστικό για την έκβαση του τίτλου είναι το αποψινό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την 9η και προτελευταία αγωνιστική της Β’ Φάσης της Volley League (γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 9η αγωνιστική, Β φάση, 21/4, 17:00, Live Streaming ΕΡΤ-Sports).

Οι «πράσινοι», που είναι στους 31 βαθμούς, στέφονται πρωταθλητές με νίκη ακόμη και με 3-2 σετ, ενώ ακόμη και σε περίπτωση ήττας θα έχει την τύχη στα χέρια του αφού αρκεί να κερδίσει με το κατάλληλο σκορ τον Φοίνικα Σύρου την τελευταία αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι», που είναι στους 28 βαθμούς, θέλουν ιδανικά νίκη με 3-0 σετ και να καταφέρουν να περιορίσουν τον Παναθηναϊκό κάτω από 49 κερδισμένους πόντους ώστε να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

Τα σενάρια για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει 28 βαθμούς έναντι 31 του Παναθηναϊκού. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ιδανικό στόχο τη νίκη με 3-0 σετ και να καταφέρουν να περιορίσουν τον Παναθηναϊκό κάτω από 49 κερδισμένους πόντους ώστε να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας το οποίο κρατάει ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 3-0 σετ και 75-49 πόντους στον πρώτο αγώνα της Β΄φάσης που έγινε στο Μαρούσι. Αν δεν το καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό με τρίποντο (3-0 σετ έστω και χωρίς την επιθυμητή διαφορά πόντων ή 3-1 σετ ή στη χειρότερη με 3-2 σετ) ώστε να περιμένουν στραβοπάτημα των πρασίνων την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ, ενώ οι ίδιοι θα δοκιμαστούν στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά.

Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση του τίτλου και να στεφθεί πρωταθλητής στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου του. Μαθηματικά αυτό θα συμβεί μόνο εάν καταφέρει να νικήσει τον Ολυμπιακό με οποιοδήποτε σκορ, ακόμα και με 3-2 σετ. Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ σετ, ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλητής αρκεί να πάρει δύο σετ από τον Φοίνικα (αν νικήσει ο Ολυμπιακός 3-0 ή 3-1 την Κηφιισιά θα έχουμε ισοβαθμία πάνω στο νήμα αλλά οι πράσινοι θα έχουν πλεονέκτημα ισοβαθμίας). Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον Ολυμπιακό 3-0 ή 3-1 σετ, την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλητής πρέπει να νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ τον Φοίνικα στο Μαρούσι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Το ντέρμπι μεταξύ του Φοίνικα και του ΠΑΟΚ είναι η επανάληψη του τελικού του Κυπέλλου και θα παίξει ρόλο στο κατά πόσο η ομάδα της Σύρου θα μείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου (γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας, Σύρος, 9ης αγωνιστική, Β φάση, 21/4, 17:00, Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης).

Ο Φοίνικας έχει 26 βαθμούς και έχει μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου έναντι του Παναθηναϊκού που έχει 31 και του Ολυμπιακού που έχει 28 βαθμούς. Αυτό θα συμβεί σε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο Φοίνικας θα πρέπει να νικήσει με καθαρό σκορ 3-0 ή 3-1 σετ τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική στο Μαρούσι και παράλληλα ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Παναθηναϊκό με οποιοδήποτε σκορ αύριο στο Μελίνα Μερκούρη και παράλληλα να ηττηθεί στην Κηφισιά από την τοπική ομάδα με 3-0 ή 3-1 σετ. Εάν δεν συμβεί κάποιο αποτέλεσμα από όλα αυτά ο Φοίνικας δεν έχει ελπίδες.

Τέλος, ο Μίλωνας υποδέχεται την Κηφισιά (γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, 9ης αγωνιστική, Β φάση, 21/4, 17:00, Live Streaming ESAP TV). Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 2 βαθμούς, συνεπώς όποια καταφέρει να πάρει τη νίκη θα κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης καθώς την τελευταία αγωνιστική η Κηφισιά θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μίλων θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα του αγώνα στην περίπτωση που τελικά έχουν ισοβαθμία στο τέλος του πρωταθλήματος. Στον πρώτο αγώνα της Α΄ Φάσης η Κηφισιά είχε νικήσει 3-2 σετ και πόντοι 104-104! Ως γνωστόν στην ισοβαθμία μετράνε πρώτα τα αποτελέσματα της Β΄Φάσης και αν και εφόσον υπάρξει ισοβαθμία σε όλα (βαθμοί, σετ, πόντοι) τότε θα υπολογιστούν οι αγώνες της Α΄Φάσης όπου η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*