Στη μάχη των ημιτελικών ρίχνονται σήμερα οι τέσσερις διεκδικήτριες του τίτλου στη Volley League γυναικών.

Στα πρώτα ματς της σειράς ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός τον Άρη, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Η αυλαία θα ανοίξει στο κλειστό του Αγ. Θωμά στις 16:00 για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, με τη ρεβάνς να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη του Πάσχα (26/4).

Οι «πράσινες» προκρίθηκαν με δύο νίκες επί το ΑΟ Θήρας, ενώ οι Θεσσαλονικείς έδωσαν μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ και με επική ανατροπή πήραν την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μπράνκο Γκάιτς, δήλωσε για το παιχνίδι: «Είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς προκειμένου να δούμε που έχουμε φτάσει μετά τη δουλειά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι θα μπούμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος του αγώνα για να πάρουμε τη νίκη. Έχω δει τον αγώνα που έγινε πριν από ένα μήνα στην έδρα του ΠΑΟΚ και σίγουρα εκεί δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε ως ομάδα. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό και θα έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Από τη μεριά του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάρκο Φενόλιο δήλωσε: «Χαίρομαι πραγματικά να παίζω σε τέτοιου είδους αγώνες όπως είναι οι ημιτελικοί ή οι τελικοί του πρωταθλήματος. Θα είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε πλέον γεμάτοι αυτοπεποίθηση μετά τους δύσκολους αγώνες με την ΑΕΚ. Κερδίσαμε πριν από ένα μήνα τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας και είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά για ένα τέτοιο ματς και προσωπικά θεωρώ ότι η πρόκριση είναι 50-50».

Στις 18:30 θα ακολουθήσει το παιχνίδι στο κλειστό του Ρέντη, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται την Τετάρτη 27/4.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με δύο άνετες νίκες επί της Λαμίας, ενώ ο Άρης πήρε πρόκριση… θρίλερ, αφού χρειάστηκε το χρυσό σετ για αν λυγίσει τη Θέτιδα.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Γιάννης Τσαϊρέλης, δήλωσε: «Εμείς έχουμε πετύχει το βασικό μας στόχο που ήταν η τετράδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φιλοδοξίες και για τους ημιτελικούς. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί όχι μόνο στα μεταξύ μας παιχνίδια, αλλά αυτή τη στιγμή και για την κατάκτηση του τίτλου. Η ψυχοφθόρα διαδικασία με τους βαθμούς και το χρυσό σετ έχει περάσει και τώρα μετράει η νίκη κι αυτός σκεφτόμαστε ως ομάδα».

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Κάρλο Παρίζι, είπε: «Ο Άρης θα έρθει να παίξει αυτό το ματς μετά από έναν δυνατό προημιτελικό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την επίθεση των αντιπάλων και ταυτόχρονα, πρέπει να παίξουμε έναν επιθετικό αγώνα στο γήπεδο μας από την πρώτη μπάλα». 

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*