Επειδή θα ήταν κουραστικό να συζητάμε ξανά και ξανά για το πώς ο ΠΑΟΚ έχει βρει το κουμπί της ΑΕΚ και πλέον την κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο και με σύνθεση ακόμα και βγαλμένη στην τύχη, απόψε πιστεύω ότι πρέπει να καταπιαστούμε με κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει την ομάδα του μέσα στο Κύπελλο, την έχει άνετη δεύτερη στο πρωτάθλημα, με διαφορά μεγαλύτερη από την 3η θέση αυτή τη στιγμή από αυτή που έχει μπροστά του την κορυφή, αλλά δεν είναι αναστρέψιμη σύμφωνα με τη λογική και έχει οδηγήσει την ομάδα του στην οκτάδα του νεοσύστατου Conference League.

Για την προπονητική του ικανότητα, θεωρώ πως λίγοι έχουν αμφιβολίες. Εκεί που το έχασε ο ΠΑΟΚ και έφυγε πολύ η διαφορά του με τον Ολυμπιακό, ήταν η στιγμή που ο Ρουμάνος προσπαθούσε να παίζει όλους τους διοικητικούς ρόλους στην ομάδα. Από την στιγμή που βρέθηκε για τον Δικέφαλο του Βορρά ο Μπότο, τότε κι εκείνος άρχισε απερίσπαστα και με την ενίσχυση που έλαβε τον Ιανουάριο, αλλά και με τους παίκτες που επέστρεψαν στη φαρέτρα του, να ασχολείται καθαρά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και μόνον αυτό.

Για όσους θυμούνται καλά κάποια πράγματα που συζητούσαμε πάνω στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ήταν πως και ο Ζαμπά και ο Τσόλακ είναι δύο ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν άνετα να υπολογίζονται σαν σημαντικές μονάδες. Ο Κροάτης σκόραρε σήμερα, έκανε τη δουλειά και ο Βραζιλιάνος αποτελεί κομμάτι του ροτέισον κανονικά και με το νόμο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον Γενάρη τον Σάστρε, τον Φιλίπε Σοάρες, αλλά είναι αυτοί οι δύο που γύρισαν, αλλά και οι ρόλοι που μοιάζει να έχει μοιράσει πιο σωστά από τα μισά της σεζόν ο Λουτσέσκου, τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα συνέβαινε βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ δεν συνέχιζε να παίζει στην Ευρώπη. Κάνω λάθος; Δε νομίζω. Ο Δικέφαλος του Βορρά αποτελεί το παράδειγμα, γιατί υπάρχουν ομάδες που όταν δουλευτούν σωστά και έχουν προετοιμαστεί πάνω σε κάποια λογική και πάνω απ’ όλα σωστά, όσο αγωνίζονται θα βελτιώνονται. Φυσικά και υπάρχουν αδυναμίες στους Θεσσαλονικείς, φυσικά δεν είναι η τέλεια ομάδα. Αλλά όσο παίζει περισσότερο, τόσο βελτιωμένη εμφανίζεται από ματς σε ματς και κατορθώνει να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή είναι το Νο2 συνολικά στη χρονιά σαν ομάδα, πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά κατά την άποψη μου, μπορεί να είχαμε ενδιαφέρον ακόμα και για τον τίτλο, αν αυτή τη στιγμή η διαφορά ήταν μικρότερη. Γιατί αυτή τη στιγμή είναι μακράν ο πιο φορμαρισμένος και ανεβαίνει.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*