Μία σειρά από στοιχειωμένα ρεκόρ κατάφερε να σπάσει ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν είναι μόνο ότι χάλασε το αήττητο σερί των Πειραιωτών, καταφέρνοντας παράλληλα να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά από 24 παιχνίδια (με απολογισμό 6 ισοπαλίες και 18 ήττες).

Οι Θεσσαλονικείς μπόρεσαν να κερδίσουν τους εκπροσώπους του Big 4 μετά τη σεζόν 1978/79, κάτι που είχε πετύχει η ομάδα του Αποστόλ Τσατσέφσκι με 17 νίκες σε 17 ματς μέσα στο Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, τότε οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει εντός έδρας την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 2-1, τον Παναθηναϊκό με 2-0 και τον ΠΑΟΚ με 1-0. Φέτος ο Άρης επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ ακολούθησαν οι νίκες με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, με 2-1 επί της ΑΕΚ και το χθεσινό 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ακόμη πιο σημαντικό γίνεται το επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Άρης κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος, σε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Η καλύτερη φετινή επίδοση για τους Θεσσαλονικείς, ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν ήταν το 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ έχασε τα υπόλοιπα επτά ματς.

Μάλιστα, ο Άρης είχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με ανατροπή από τις 19 Ιουνίου 1983. Τότε οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με 1-0 και 2-1 στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη με γκολ του Δουλγεράκη και του Χατζηαντωνίου κατάφερε να νικήσει με 3-2.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*