Μετά τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η αστυνομία αποφάσισε την σφράγιση των γραφείων στο κέντρο της Αθήνας.

Θυμίζουμε, ότι κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες μπλε σακούλες στις οποίες υπήρχαν λοστάρια, ρόπαλα, φωτοβολίδες, ακόμα και τσεκούρι. Μάλιστα, εκτός των άλλων, βρέθηκαν οκτώ ξύλινα καδρόνια με βίδες.

Φωτογραφίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας, δείχνουν τις αρχές να έχουν κλείσει με νέο λουκέτο την θωρακισμένη πόρτα που βρίσκεται μέσα σε πολυκατοικία στην Ομόνοια, έχοντας μάλιστα θυροκολλήσει και την σχετική απόφαση η οποία κάνει παράλληλα λόγο και για απουσία νόμιμης άδεις λειτουργίας.


Η κατάθεση του Αλβανού για τη δολοφονία Άλκη: «Ένας τον χτυπούσε με δρεπάνι κι άλλος με κοντάρι»


Ο 23χρονος Αλβανός, που είναι μεταξύ των συλληφθέντων για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του πως ο ίδιος ήταν απλώς ο οδηγός ενός από τα οχήματα των δραστών της φονικής επίθεσης στον 19χρονο φίλο του Άρη. Περιέγραψε, δε, με ονόματα, δύο άλλα μέλη της ομάδας χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον αδικοχαμένο νεαρό και τον χτυπούσαν με δρεπάνι και κοντάρι.

«Όταν φτάσαμε στο σύνδεσμο, μέλη μας ενημέρωσαν, ότι ψάχνουν οπαδοί της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο. Ξεκινήσαμε από το κέντρο Θεσσαλονίκης, τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση των οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν, είχαν τραυματιστεί οπαδοί μας. Η αλήθεια είναι πως σκοπός ήταν ο μεταξύ, των οπαδών, διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα έστω ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα που προέκυψαν. Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ένα τέτοιο συμβάν, παρά τον φανατισμό που επικρατεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και δεν σκέφτηκα ποτέ να προκαλέσω κίνδυνο σε άλλο άνθρωπο πολύ περισσότερο να συμμετάσχω σε ενέργειες που θα επιφέρουν το θάνατο του», αναφέρει.

«Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού που διαδραματίστηκε στη συνέχεια, ούτε μια στιγμή δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο που οδηγούσα. Όταν τα άτομα που επέβαιναν στο τρίτο αυτοκίνητο, ξεκίνησε η συμπλοκή. Χωρίς να γνωρίζω εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο, άτομα το σύνδεσμο του Άρη, άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν. Έφυγα αμέσως κάνοντας έναν ελιγμό με το αμάξι για να αποφύγω τους οπαδούς του Άρη που έτρεξαν προς το μέρος μας», προσθέτει.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή για το ποιος και πώς έκανε την επίθεση περιγράφει χαρακτηριστικά: «Σίγουρα τον Κουμαρόπουλο, τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Βελαλόπουλο να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκέγκα τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*