Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Ριζούπολη επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους 5 βαθμούς, συνεχίζοντας παράλληλα το αήττητο σερί του στις 8 τελευταίες αγωνιστικές όπου μετράει 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ο προπονητής της εξέδρας αναφέρει τα σημεία-κλειδιά από το «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη:

Διαφορά ποιότητας…: Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, άπαντες γνώριζαν πως ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας. Αυτή φάνηκε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα (σσ. 0-1). Στο δεύτερο, η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε διαχείριση, ώστε να έχει ανάσες και φρεσκάδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, δίνοντας το δικαίωμα στον Απόλλωνα να κυνηγήσει τις ελπίδες του και παραλίγο να το πληρώσει. Τέτοια ματς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα καθαρίζει νωρίτερα και να μην φτάνει στις καθυστερήσεις…

Ο Φέστα πρόλαβε άμεσα να αλλάξει κάτι…: Η επιστροφή του Τζανλούκα Φέστα στον πάγκο του Απόλλωνα μετά από σχεδόν ένα μήνα, προκάλεσε διάφορα σχόλια κυρίως ειρωνικά προς τους ανθρώπους των «κυανόλευκων». Η αλήθεια είναι πως φάνηκε ότι ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζει την ομάδα και δεν θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει στις 6 του Γενάρη, αφού σε αυτό το διάστημα χάθηκε χρόνος και βαθμοί που πιθανότατα θα στοιχίσουν στο φινάλε. Στις λίγες ώρες που είχε στην Ελλάδα, ο Φέστα πρόλαβε να συμμαζέψει τον Απόλλωνα, να κρατήσει τον ΠΑΟΚ (έστω και με δόση τύχης) στο 1-0 και να μείνει η ομάδα του «ζωντανή» στο ματς, ενώ με τις κινήσεις του από τον πάγκο λίγο έλειψε να «κλέψει» κάτι στο φινάλε. Εμφάνιση αισιοδοξίας για τη συνέχεια, αν και μόλις 7 ματς μένουν στον Απόλλωνα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Άρεσαν Μουργκ, Σάστρε, συνεχίζει το… βιολί του ο Κούρτιτς: Αναμφίβολα, ο Μουργκ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα στη Ριζούπολη. Πέραν του γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ, ο Μουργκ ήταν ορεξάτος, έδειξε πως διαθέτει ποιότητα και δημιουργικά έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του. Ενθαρρυντική ξανά και η εμφάνιση του Σάστρε που δείχνει ότι είναι ένας καλός μπακ, αλλά χρειάζεται να βγει μεγαλύτερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, βελτιώνοντας τον πρώτο τομέα. Σταθερά καλός ο Κούρτιτς, που βοήθησε σε όλους τους τομείς και πέτυχε το 14ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας εκ νέου με πέναλτι (9ο φέτος).

Η χαλαρότητα πήγε να τα «γκρεμίσει» όλα στο φινάλε: Δύο πρόσωπα έβγαλε ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, αφού στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα… μόλις 1-0, ενώ στο δεύτερο έβγαλε μεγάλη χαλαρότητα και προσπάθησε να κρατήσει δυνάμεις για το ντέρμπι. Αυτή η νοοτροπία, η νωθρότητα πήγε να τα «γκρεμίσει» όλα στο φινάλε, αλλά γλίτωσαν στη φάση του Τσιλούλη.

Ο ΠΑΟΚ χτίζει διαφορά, ο Απόλλων παραμένει χαμηλά: Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη, ξεφεύγοντας στο +5 από τον έτερο «δικέφαλο». Οι «ασπρόμαυροι» χτίζουν διαφορά και σερί, αφού εδώ και οκτώ αγωνιστικές παραμένουν αήττητοι (7-1-0). Σε καλό δρόμο αν μη τι άλλο η ομάδα του Λουτσέσκου, έχει κάνει ντεμαράζ και εδραιωθεί στην δεύτερη θέση. Από τη μεριά του, ο Απόλλων Σμύρνης δεν λέει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και τους 9 βαθμούς, όντας στο -1 από τον προτελευταίο Ατρόμητο, ενώ οι Ιωνικός, Λαμία αρχίζουν να ξεφεύγουν. Με επτά αγώνες διαθέσιμους ακόμη, η Ελαφρά Ταξιαρχία αναζητά κάποιους βαθμούς ακόμη ώστε να μείνει ζωντανή στη μάχη της αποφυγής της τελευταίας θέσης και να μπει με καλή ψυχολογία στα Playouts, διεκδικώντας τις πιθανότητές της να σωθεί.

Σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη, Άλκη, τα πρακτορεία που θα καλύψουν τα ματς για την 21η αγωνιστική δημοσιεύουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*