Πάει και η 19η αγωνιστική της Super League. Σε ένα τριήμερο με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, προέκυψαν πολλοί πρωταγωνιστές. Ήταν δύσκολο, όμως, να τους χωρέσουμε όλους και κατεβάζουμε την ομάδα μας με φουλ επιθετικές ορέξεις και διάταξη 4-1-4-1.

Τερματοφύλακας: Βέρχουλστ

Μέχρι το 56-57′ που τραυματίστηκε, ήταν εξαιρετικός όσες φορές χρειάστηκε. Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα και ο Βέλγος κίπερ σωριάστηκε στο χορτάρι, σε μια σοκαριστική στιγμή που έκοψε τις ανάσες όσων παρακολουθούσαν το παιχνίδι. Να ευχηθούμε να είναι καλά αυτός ο εξαιρετικός τερματοφύλακας και χαρακτήρας και γρήγορη επάνοδο! Δικαιωματικά, είναι για άλλη μια εβδομάδα στην ενδεκάδα.

Δεξί μπακ: Καρμόνα

Εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι, δεν μάσησε από τα χιόνια αφού δεν αποκλείεται για πρώτη φορά στην καριέρα του ο 23χρονος να έπαιξε σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την πλευρά του, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέβηκε, βοήθησε στην κυκλοφορία και στη δημιουργία φάσεων και εν τέλει κάνει φανταστική ατομική ενέργεια και ασίστ στον Βαλιέντε για το 1-0 του Αστέρα κόντρα στον Απόλλωνα.

Στόπερ: Σένκεφελντ

Βράχος, οφείλει αρκετά ο Παναθηναϊκός και σε αυτόν για το γεγονός πως κράτησε το μηδέν απέναντι στον Ιωνικό. Πρώτος στις μονομαχίες, δεν άφησε τους Λένις, Τουράμ να φανούν στο ματς και τους… έβγαλε αλλαγή, έχοντας καθοριστικές παρεμβάσεις πάνω στην μπάλα και σε προσπάθειες του αντιπάλου να βγάλουν κόντρες. Έχει βρει ρυθμό για τα καλά και παρέα με τον Βέλεθ έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Στόπερ: Γκόλεμιτς

Το να κρατήσεις σε δύο σερί ματς τον Άρη στο μηδέν δεν είναι εύκολο με τη Λαμία να το καταφέρνει. Στο ματς πρωταθλήματος ο έμπειρος στόπερ ήταν εξαιρετικός, περιόρισε στο έπακρο τους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς των Θεσσαλονικέων, ενώ ανέβαινε συχνά-πυκνά για να απειλήσει μέσα από στατικές φάσεις. Μπορεί να είναι αργός, αλλά με την εμπειρία του ξέρει να καλύπτει τις αδυναμίες του.

Αριστερό μπακ: Μοχαμάντι

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ιρανό, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός ολοένα και ανεβαίνει. Είχε ορισμένες προωθήσεις αλλά κυρίως βοήθησε μεσοαμυντικά και στον περιορισμό των αντιπάλων του, έχοντας να αντιμετωπίσει τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς του Ατρόμητου και τον Βασιλαντωνόπουλο. Τα κατάφερε με όλους, πραγματοποιώντας συνολικά μια πολύ καλή εμφάνιση.

Χαφ: Κούρτιτς

Θα… βαρεθούμε να τον βλέπουμε στην ενδεκάδα της αγωνιστικής. Ένας τρομερός χαφ, που παίζει με το μυαλό και διαθέτει μεγάλη ποιότητα, μπορεί να δημιουργήσει, να σκοράρει, να κόψει. Κάνει τα πάντα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και φαίνεται ότι διαθέτει τεράστια εμπειρία, έχοντας ξοδέψει μια δεκαετία στα γήπεδα της Serie A. Μπορεί αρκετοί να του την… λένε για το γεγονός πως έχει σκοράρει αρκετά γκολ με πέναλτι, αλλά ακόμη και αυτό θέμα ικανότητας είναι. Μεγάλη προσωπικότητα και χαφάρα!

Εξτρέμ: Αϊτόρ

Καθοριστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αξιοποιεί την πρώτη φάση που φτιάχνουν οι συμπαίκτες του και με τρομερό τελείωμα βάζει το γκολ της νίκης. Έχει ανέβει υπερβολικά πολύ, είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας του το τελευταίο δίμηνο και δείχνει ότι έχει την ποιότητα, αλλά και τα τελειώματα για να κάνει τη διαφορά. Ο καλός Αϊτόρ βάζει δύσκολα στον Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα, αφού δεν είναι εύκολο να βγει από αυτή.

Μεσοεπιθετικός: Μασούρας

Το κείμενο του Ζίβκοβιτς θα μπορούσε να αφορά και τον Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τον Ολυμπιακό, αφού μυρίζεται το λάθος του Σάλιακα, ενώ γενικότερα έκανε την καλύτερή του εμφάνιση τον τελευταίο μήνα, δείχνοντας ορεξάτος και ανεβασμένος. Ο καλός Μασούρας είναι… κακός μπελάς για τους αντιπάλους, με τον Έλληνα εξτρέμ να ταλαιπωρεί αρκετά τον ΠΑΣ Γιάννινα στο μεταξύ τους ματς. Λίγο πιο μέσα και αυτός θα τοποθετηθεί, σαν δεκάρι, σαν δεύτερος φορ για να χωρέσει.

Μεσοεπιθετικός: Ζίφκοβιτς

Το ότι διαθέτει μεγάλη ποιότητα το γνωρίζουμε και έχει αποδειχτεί καιρό τώρα. Παρόλα αυτά, ο Σέρβος εξτρέμ φροντίζει να το αποδεικνύει και να το υπενθυμίζει διαρκώς με τις εμφανίσεις του. Όπως ακριβώς έκανε και στο εμφατικό 4-0 του ΠΑΟΚ στον Βόλο. Μεγάλος κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες, έχει την οξυδέρκεια και την ποιότητα για να βάζει δύσκολα σε κάθε ομάδα και να φτιάχνει τους συμπαίκτες του όπως έκανε στο Πανθεσσαλικό. Για να χωρέσουν όλοι στην ενδεκάδα, τον βάζουμε λίγο πιο μέσα αφού άλλωσε του αρέσει να συγκλινει.

Εξτρέμ: Λιβάι Γκαρσία

Την είχε ανάγκη αυτή την εμφάνιση, η οποία πιθανότατα ήταν η καλύτερή του στη φετινή σεζόν. Πήρε ενέργειες, κούρσες, προσπάθειες, ταλαιπωρούσε την αντίπαλη άμυνα που τον αισθάνθηκε αρκετές φορές. Δείχνει την ποιότητά του στην ασίστ στον Τσούμπερ για το 2-0, που καθαρίζει το παιχνίδι για την ΑΕΚ.

Φορ: Καρέλης

Συνεχίζει με… σπασμένα τα φρένα. Εκ των κορυφαίων του τρομερά φορμαρισμένου Παναιτωλικού, σκοράρει ξανά και σπρώχνει την ομάδα του προς τη νίκη. Ταιριάζει ιδανικά στον τρόπο παιχνιδιού που ζητάει ο Αναστασίου και ανεβάζει ξανά τις μετοχές του, δείχνοντας πως μετά τον τραυματισμό του δεν… τελείωσε! Από του πιο φορμαρισμένους φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*