Στις 9 Ιανουαρίου του 2015 έφυγε από τη ζωή ο Ρόι Τάρπλεϊ, σε νοσοκομείο του Ντάλας. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1964 και ήταν ένας παίκτης ευλογημένος με ένα σπάνιο μπασκετικό ταλέντο, αλλά παράλληλα ήταν και… καταραμένος παλεύοντας από μικρή ηλικία με τους εσωτερικούς του «δαίμονες». Τελικά η κακή του πλευρά επικράτησε (από ανεπάρκεια στο συκώτι) και έτσι ο Αμερικανός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Η ζωή του ήταν γεμάτη μπάσκετ, αλλά και με καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1986 στους Μάβερικς και οι περισσότεροι με τους οποίους συνεργάστηκε, έλεγαν ότι ήταν ένας παίκτης πολύ μπροστά από την εποχή του. Με ύψος 2,11μ. αγωνιζόταν ως φόργουορντ/σέντερ. Όμως, με το ταλέντο που είχε στα ριμπάουντ, αλλά κυρίως στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση με το εξαιρετικό του σουτ και με τον πολύ καλό χειρισμό του στην μπάλα σαν γκαρντ, δεν είχε καθόλου τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη εκείνης της εποχής, αλλά αρκετών δεκαετιών αργότερα.

Εξαιτίας της κακής πλευράς του, των καταχρήσεων, ο… δρόμος έφερε τον Ρόι Τάρπλεϊ στην Ελλάδα. Και μάλιστα, ήρθε στα «χρυσά χρόνια» του μπάσκετ της χώρας μας. Η πρώτη του φορά ήταν το 1992 όταν τον έφερε ο Άρης, το καλοκαίρι που αποχώρησε από τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, ο «Θεός» Νίκος Γκάλης, ενώ την επόμενη σεζόν, ο Αμερικανός κατηφόρισε στον Πειραιά, για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Επίσης, στην Ελλάδα αγωνίστηκε ακόμη σε Ηρακλή και Έσπερο Καλλιθέας.

Το www.sportfm.gr κάνει μία μίνι αναδρομή στην ταραχώδη ζωή του σπουδαίου Ρόι Τάρπλεϊ…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*