Μπορεί να άργησε αλλά… ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Super League!

Στο sport-fm.gr, λοιπόν, μετά την κορυφαία 11άδα της πρεμιέρας, συνεχίζουμε με τη νέα στήλη «Τι μας έμεινε», καταγράφοντας τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 1ης αγωνιστικής!

Το κοστούμι του Μίλαν


Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν δεν ήταν και το καλύτερο ποιοτικά. Από μόνο του, άλλωστε, το 0-0 ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης λέει πολλά. Είδαμε παίκτες, πάντως, που μας άρεσαν και τους σημειώσαμε στο τεφτέρι μας, όπως, για παράδειγμα, τον τερματοφύλακα των «καναρινιών», Ντιέγκο Ροντρίγκες, αλλά και το νεοφερμένο δεξί μπακ των Αρκάδων, Νταβίντ Καρμόνα, ο οποίος άφησε υποσχέσεις ότι μπορεί και να τρίβουμε τα μάτια μας με την πάρτη του! Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, και αφού οι σαφώς ανώτεροι στο δεύτερο 45λεπτο φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, δεν έχουμε κάτι αξέχαστο σε αγωνιστικό, οπότε θα πάμε με το κοστούμι του Μίλαν Ράσταβατς! Ο τεχνικός του Αστέρα, που λατρεύει τις πιο άνετες φόρμες, έχει να φορέσει πολύ καιρό κοστούμι, συγκεκριμένα απ’ όταν πρωτοανέλαβε την ομάδα, σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ, και η εικόνα του, αν μη τι άλλο, θα μας μείνει.

Super League: Τι μας δίδαξε η 1η αγωνιστική

Μαγεία και ουσία


Ο «νέος» Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μαγικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, ακριβώς επειδή είχε έναν… μάγο στη σύνθεσή του! Χρόνια είχαν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» να δουν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ματέους Βιτάλ, ο οποίος συμμετείχε στα τρία από τα τέσσερα γκολ των «πράσινων» απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Και αυτό ήταν το σημαντικότερο στοιχείο του Βραζιλιάνου, απ’ όσα είδαμε, τουλάχιστον, στο ματς της Λεωφόρου, το Σάββατο: Το γεγονός ότι ο 23χρονος συνδύασε το θέαμα με την ουσία. Στην πραγματικότητα, ο νεαρός εξτρέμ απέδειξε απλά στο γήπεδο ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με ντρίπλα, δύναμη, δημιουργία και εκτέλεση. Ένας παίκτης που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, ο κόσμος του και συνολικά το πρωτάθλημά μας.

Super League: Τι μας δίδαξε η 1η αγωνιστική

40 ετών, επτά μηνών, επτά ημερών


Το Βόλος-Λαμία θα μείνει στην ιστορία. Και όχι επειδή οι Θεσσαλοί μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-1 της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, παίζοντας, μάλιστα, κατά διαστήματα και ωραία μπάλα. Το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία, καθώς σε αυτό καταρρίφθηκε ένα ρεκόρ 21 ετών, με τον αγέραστο Λουκά Βύντρα να γίνεται ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε στη Super League! O στόπερ της Λαμίας κατέγραψε λεπτά συμμετοχής (αντικαθιστώντας τον τραυματία Άνταμ Τζανετόπουλο) σε ηλικία 40 χρονών, επτά μηνών και επτά ημερών, αφήνοντας στη 2η θέση τον Σέβο Μίλαν. Ο Σέρβος τερματοφύλακας στις 26 Μαρτίου 2000 είχε υπερασπιστεί την εστία των Τρικάλων απέναντι στον ΟΦΗ σε ηλικία 40 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών. Το ρεκόρ αυτό παρέμενε ακατάρριπτο από τότε. Για τον Λουκά Βύντρα τα είπε όλα ο Γρηγορίου: «Είναι πρότυπο. Όχι μόνο για τη δική μας ομάδα. Είναι πρότυπο για όλα τα νεαρά παιδιά, εθισμένος στην προπόνηση. Ένας ποδοσφαιριστής-κόσμημα. Η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια είναι το κάτι άλλο».

Super League: Τι μας δίδαξε η 1η αγωνιστική

Εφιάλτης με «τσαφ»


Ο ΠΑΣ Γιάννινα πυροδότησε νωρίς νωρίς την πρώτη… βόμβα στη σεζόν, ξεραίνοντας τον ΠΑΟΚ με το γκολ του Πέδρο Κόντε στο 86′ -και εξοργίζοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ένα εφιαλτικό ξεκίνημα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος πλήρωσε την τσαπατσουλιά του στην τελική προσπάθεια και το γεγονός ότι οι Ηπειρώτες ήταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Ηρακλή Μεταξά. Έχει «θέματα» ο Κυπελλούχος Ελλάδας και, κυρίως, δεν έχει πια παίκτες όπως ο Τζόλης ή ο Γιαννούλης, που μπορούν να ξεκλειδώσουν άμυνες σαν του ΠΑΣ. Από μόνη της η «γκέλα» θα μας μείνει, αλλά πιο πολύ το γεγονός ότι ήρθε από το «τσαφ» του Ζίβκοβιτς…

Σούπερ Τσούμπερ


Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο Τσούμπερ για να κάνει τους -ταλαιπωρημένους από την περσινή… εμπειρία- οπαδούς της ΑΕΚ να παραμιλούν, στο 3-0 επί του Ιωνικού. Ο Ελβετός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νικηφόρα πρεμιέρα της «Ένωσης» και οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν φουριόζοι στο πρωτάθλημα, «στέλνοντας» μετά από καιρό τον κόσμο τους χαρούμενο στο σπίτι. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά η ΑΕΚ δείχνει πως έχει τους παίκτες από τη μέση και μπροστά (η ανασταλτική λειτουργία είναι μια άλλη ιστορία), προκειμένου να κάνει τους οπαδούς της να χαίρονται -επιτέλους- να τη βλέπουν. Και ο Τσούμπερ από την πλευρά του δείχνει ότι «μιλάει» στην μπάλα, με τα μάτια κλειστά…

Super League: Τι μας δίδαξε η 1η αγωνιστική

Κυριάκος, η επιστροφή


Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επέστρεψε στη Super League μετά από 11 χρόνια, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ατρόμητου, μάλιστα, απέναντι στον Ολυμπιακό, την ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, κερδίζοντας τη μεγάλη μεταγραφή στη Σάλκε το μακρινό 2010. Στα 29 του πια, ο Έλληνας διεθνής στόπερ αποδοκιμάστηκε έντονα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων, ενώ η γιούχα συνεχίστηκε και λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα. Θυμίζουμε, ο «Παπ» δεν έχει κρύψει τα αισθήματά του για τον ΠΑΟΚ, ενώ για τη θητεία στους «ερυθρόλευκους» είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «ο Ολυμπιακός έκανε λάθος μαζί μου». Παρ’ όλα αυτά, δεν πτοήθηκε. Ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στο 0-0, δείχνοντας με το «καλημέρα» πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν της ομάδας του Περιστερίου.

Super League: Τι μας δίδαξε η 1η αγωνιστική

Φύλακας-άγγελος


Ο ΟΦΗ έβαλε… φρένο στον Άρη, ο οποίος παραμένει (πολύ) χαμηλά, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια μπορεί να πέρασε δύσκολες στιγμές στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά κατάφερε χωρίς πάρα πολύ μεγάλο άγχος να πάρει τον βαθμό, πραγματοποιώντας ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι ανασταλτικά. Εκείνος, πάντως, που «γράφει» άλλη μία μεγάλη εμφάνιση στα ελληνικά γήπεδα, στο ντεμπούτο του, μάλιστα, με τη φανέλα των Κρητικών, είναι ο Επασί. Ο διεθνής Καμερουνέζος τερματοφύλακας κάνει μια τεράστια επέμβαση στο 83′, συνεχίζοντας να αποδεικνύει πως είναι ένας από τους καλύτερους και σίγουρα πιο σταθερούς γκολκίπερ στη Super League, απ’ όταν ήρθε στη χώρα μας, το 2017, για χάρη του Λεβαδειακού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*