Στις 31 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η διορία που είχαν οι ομάδες ώστε να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο, δηλαδή να πληρώσουν και τους συλλόγους τους ώστε να τους κάνουν δικούς τους.

Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα με τα μπάτζετ να είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων, η αγορά των ελεύθερων είναι αυτή που προτιμάται από τις διοικήσεις και μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου θα έχουν το περιθώριο να ενισχύουν το ρόστερ τους με ποδοσφαιριστές που δεν δεσμεύονται με κάποια ομάδα.

Το sport-fm.gr ξεψάχνισε τις λίστες του και σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα ελεύθερων παικτών που είτε είναι Έλληνες, είτε έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τερματοφύλακας

Ανδρέας Γιαννιώτης

Παρελθόν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τέλος Αυγούστου έμεινε ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Ο Έλληνας γκολκίπερ θέλει να ξεχάσει αγωνιστικά το πέρασμά του από το Ισραήλ και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στα 28 του προέρχεται από μια σεζόν στον Ατρόμητο με διακυμάνσεις στην απόδοσή του, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι έχει και δύο συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Παράλληλα, είναι όγδοος στη λίστα με τα περισσότερα λεπτά απαραβίαστης εστίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας γράψει 765 συνεχόμενα λεπτά με «clean sheet» από το 2017/18 με τη φανέλα του Ατρόμητου.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Κρίστοφερ Κνετ (Παναιτωλικός 2019-21), Νίκος Γιαννακόπουλος

Ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με σφραγίδα από Ελλάδα

Δεξί μπακ

Γιώργος Γκαλίτσιος

Με την ανάγνωση του ονόματος, θα αρχίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη οι επικρίσεις για την ηλικία του παίκτη. Ωστόσο, ο Γιώργος Γκαλίτσιος, παρά το γεγονός ότι είναι στα 35 του, προέρχεται από μία εξαιρετική θητεία στην Ανόρθωση, με την οποία την περσινή σεζόν έφτασε στις 30 συμμετοχές με δύο γκολ. Επιπλέον, ανέκαθεν ο «Γκάλι» ήταν… στεγνός και ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για τον επαγγελματισμό του. Τέλος, για όσους το ξεχνούν, στη Λόκερεν κατέγραψε συνολικά 183 συμμετοχές, έχοντας πανηγυρίσει και δύο Κύπελλα Βελγίου.

Κεντρικοί αμυντικοί

Δημήτρης Σιόβας

Στα 32 του χρόνια ο Δημήτρης Σιόβας αποτελεί έναν από τους καλύτερους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς, που είναι και αριστεροπόδαρος. Από το 2017 αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Λεγανές και της Ουέσκα. Από την τελευταία αποχώρησε κατόπιν δικής του επιθυμίας, αφού δεν ήθελε να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Παραμένει χωρίς ομάδα, αλλά είναι δεδομένο ότι η περίπτωσή του αφορά συγκεκριμένα… πορτοφόλια και όχι το σύνολο της Super League.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Έχει φτάσει πλέον στα 29 του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο και αγωνίστηκε με την Αλ-Φαΐχα τα μάζεψε άρον-άρον και αποχώρησε από τη Σαουδική Αραβία. Τελευταία του ευρωπαϊκή περιπέτεια ήταν στην Κροατία με τη φανέλα της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και το σημαντικότερο για τον ίδιο ήταν ότι πραγματοποίησε 24 συμμετοχές μένοντας μακριά από σημαντικούς τραυματισμούς. Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας έδειξε ότι παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όπως και στην περίπτωση του Σιόβα, έτσι και αυτή του Κυριάκου Παπαδόπουλου απευθύνεται σε συγκεκριμένα πορτοφόλια της Super League.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (AEK 2016-21), Ρόντερικ Μιράντα (Ολυμπιακός 2018/19), Μαρκ Ασίγκμπα (Λαμία 2017-21)

Ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με σφραγίδα από Ελλάδα

Αριστερό μπακ

Χοσέ Χολέμπας

Ιδιαίτερη περίπτωση και περισσότερο αναφέρεται για το τυπικό του θέματος. Ο 37χρονος Έλληνας διεθνής είχε μια γεμάτη σεζόν με τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και ως σέντερ μπακ σε άμυνα των τριών. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, αλλά ο ίδιος εμφανιζόταν κοντά στην αποχώρηση από την ενεργό δράση, παρά το γεγονός ότι εύκολα μπορούσε να αγωνιστεί και φέτος. Ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το μέλλον του.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Αριστείδης Σοϊλέδης (2019-21 Στεάουα Βουκουρεστίου), Βάντερσον (Παναιτωλικός 2020/21)

Αμυντικά/Κεντρικά χαφ

Ανδρέας Σάμαρης

Αποχώρησε από την Μπενφίκα στις 31 Αυγούστου και πλέον είναι ελεύθερος να ξαναβρεί την πορεία στην καριέρα του, αφού την τελευταία σεζόν δεν είχε πολλές συμμετοχές (9 με ένα γκολ), αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Στα 32 του παραμένει ένα χαφ που τα στοιχεία του δεν υπάρχουν σε άλλον παίκτη στη θέση του και δεδομένα όπως και σε προαναφερθείσες περιπτώσεις, συγκεκριμένες ομάδες μπορούν να εξετάσουν την απόκτησή του αν μιλάμε για Ελλάδα.

Ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με σφραγίδα από Ελλάδα

Έργκους Κάτσε

Προφανώς δεν είναι πια το ταλέντο, έχοντας φτάσει στα 28 του, αλλά ο Έργκους Κάτσε έχει αποδείξει ότι αποτελεί μια σταθερή αξία για επίπεδο Super League. Ο αριστεροπόδαρος χαφ φημίζεται για το δυναμικό του στυλ και τα αμέτρητα τρεξίματά του στον χώρο του κέντρου και πλέον έχει 226 συμμετοχές σε ΠΑΟΚ (158), Παναθηναϊκό (32), ΑΕΛ (20) και Άρη (16).

Αξιόλογες περιπτώσεις: Αμπντουλαγέ Κεϊτά (Αζαξιό 2020/21), Ντέλβιν Εντινγκά (Παναιτωλικός 2021)

Επιθετικό χαφ

Μάρκο Μάριν

Αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα, αλλά ο Μάρκο Μάριν ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, κάτι που απέδειξε σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα. Τελευταίες του ομάδες ήταν στη Σαουδική Αραβία, αλλά ο Γερμανός είναι μόλις 32 ετών, καθώς ενδεχομένως πολλοί να πίστευαν ότι είναι μεγαλύτερος. Προφανώς το κασέ του είναι υψηλότατο.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Γκάγιας Ζαχίντ (Τελευταία σεζόν με ΑΠΟΕΛ 43 συμμετοχές), Λούκά Μιλούνοβιτς (Νάπρεντακ 2020/21)

Δεξί εξτρέμ

Γιάννης Γιαννιώτας

Θεωρώθηκε και όχι άδικα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ακαδημιών του Άρη, πέρασε από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και η περασμένη σεζόν τον βρήκε στον Απόλλωνα Λεμεσού, πραγματοποιώντας 31 συμμετοχές με 4 γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Στα 28 του παραμένει ελεύθερος, είχε ακουστεί ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία, αλλά μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Ναμπίλ Ελ Ζαρ (2019-21 Αλ Αχλί)

Αριστερό εξτρέμ

Κέβιν Μιραλάς

Προφανώς τα καλά χρόνια του Κέβιν Μιραλάς είναι πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. Πλέον είναι στα 33 του, προέρχεται από το τουρκικό πρωτάθλημα και στην Γκαζιαντέπ με 31 εμφανίσεις και 7 γκολ. Μεγάλο το κασέ του, αλλά μπορεί να αγνωιστεί και στην κορυφή της επίθεσης.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Μίροσλαβ Στοχ (2021 Ζαγκλέμπιε Λούμπιν), Ισνάλντο (2019-21 Ντεφένσα)

Ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με σφραγίδα από Ελλάδα

Επιθετικοί

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Αποχώρησε το 2019 από τον ΠΑΟΚ για να γεμίζει τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Αλ Ιτιχάντ και τα κατάφερε. Από… μπάλα έκανε πράγματα (21 γκολ σε 57 εμφανίσεις), αλλά είναι δεδομένο ότι τώρα προτεραιότητά του είναι να γυρίσει στην Ευρώπη και να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Είναι στα 31 του και φυσικά το κασέ του είναι υψηλό. Στον ΠΑΟΚ είχε 55 γκολ σε 86 συμμετοχές.

Αξιόλογες περιπτώσεις: Μιχάλης Μανιάς (2020/21 Ανόρθωση), Μπατσάνα Αραμπούλι (2020/21 Λαμία)

Ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με σφραγίδα από Ελλάδα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*