Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ισόπαλοι στο Αγρίνιο Παναιτωλικός και Ατρόμητος

Ισόπαλοι στο Αγρίνιο Παναιτωλικός και Ατρόμητος

Αθήνα

«Αυτοκτόνησε» στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος, που απέσπασε μεν ισοπαλία από τον Παναιτωλικό (1-1), αλλά έχασε τόσες ευκαιρίες στο παιχνίδι που ο βαθμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιεί τους αθρώπους της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Μπρίτο πέτυχε το 0-1 στο 65΄, αλλά στο 68΄ ο Βιγιαφάνες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς στο Αγρίνιο θα το θυμάται μία ζωή ο Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος βγήκε έξι φορές τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, πέτυχε ένα γκολ, νικήθηκε στις τρεις, ενώ σε άλλες δύο αστόχησε. Η αναμέτρηση στο γήπεδο του Παναιτωλικού εξελίχθηκε σε… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τους Περιστεριώτες που βρέθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ τουλάχιστον 10 φορές σε θέσεις για γκολ, αλλά κατάφεραν να σκοράρουν μόνο μία φορά. Μεγάλη μορφή του αγώνα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Κυριακίδης, στον οποίο οι συμπαίκτες του οφείλουν αποκλειστικά το βαθμό της ισοπαλίας, την ώρα που οι αμυντικοί της ομάδας του Μαντζουράκη ήταν… σε άλλο γήπεδο. Για τους φιλοξενούμενους ήταν ο πρώτος βαθμός μετά από 5 σερί ήττες και ο πρώτος για τον Τραϊανό Δέλλα από τότε που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου.

Αν μία ομάδα δικαιούτο να προηγηθεί στο πρώτο 45λεπτο αυτή ήταν ο Ατρόμητος. Το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί απέναντι στον Παναιτωλικό, που προσπάθησε προς το τέλος του πρώτου μέρους να βγει επιθετικά, αλλά πέρα από το σουτ του Κάπελ από πλάγια μέσα στην περιοχή που έδιωξε ο Γκορμπούνοφ, οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί προς την εστία του Λευκορώσου τερματοφύλακα.

Οι Περιστεριώτες «άγγιξαν» το 0-1 στο 4΄, με τον Μπαστακό να γυρίζει στην «καρδιά» της περιοχής του Παναιτωλικού όπου ο Λημνιός αστόχησε εξαιρετικά από πλεονεκτική θέση. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 18΄, με το Ναπολεόνι να μη μπορεί να νικήσει τον Κυριακίδη στο τετ-α-τετ που είχαν (απόκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού). Ο Ατρόμητος απείλησε και στο 30΄, πάλι με το Ναπολεόνι, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κυριακίδη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Κυριακίδης, όμως, ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και με σπουδαία επέμβαση απεσόβησε σίγουρο γκολ μετά το σουτ του Ουσέρο. Στο 52΄ από τη σέντρα του Ρουσκουγέδα ο Μαρκόφσκι απέτυχε να πιάσει την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος, ενώ στο 56΄ ο Μπρίτο σε νέο τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη «τσίπησε» τη μπάλα η οποία με… βασανιστικο τρόπο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το… ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τους Περιστεριώτες συνεχίστηκε στο δίλεπτο 60΄-61΄ με «μοιραίο» παίκτη τον Μπρίτο, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις από τις ασίστ του Ναπολεόνι και του Μπαστακού βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά και πάλι ο έμπειρος τερματοφύλακας βγήκε νικητής και με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Τέταρτη και… φαρμακερή για τον Μπρίτο στο 65΄, με το Βραζιλιάνο να «σπάει» το οφσάιντ και μετά από ατομική προσπάθεια και υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Ατρόμητο. Ούτε τρία λεπτά δεν χάρηκαν οι «κυανόλευκοι», καθώς στο 68΄ ο Βιγιαφάνες δέχτηκε τη μπάλα από αμυντικό του Ατρόμητου και από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-1.

Ακριβώς ένα λεπτό μετά από τη σέντρα των παικτών του Δέλλα, ο Μπρίτο ξέφυγε και πάλι από τον Παπάζογλου και απέναντι από τον Κυριακίδη πλάσαρε υποδειγματικά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος στο 76΄ πήρε τη μπάλα από τον Ναπολεόνι και το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ, με τους ανθρώπους του πάγκου να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Στο 80΄ ο Λημνιός βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη κι αντί να πλασάρει προσπάθησε να αποφύγει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού χωρίς να τα καταφέρει. Πέντε λεπτά πριν το τέλος πήγε να εφαρμοστεί ο νόμος του ποδοσφαίρου, με τον Γκορμπούνοφ να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Κάπελ.

Διαιτητής: Μ.Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Μαρκόφσκι, Κούσας, Χαντάκιας – Γοδόι, Μπαστακός

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87΄ Βασιλείου), Κούσας, Μύγας, Παπάζογλου (72΄ Χαντακιάς), Κέβιν, Ρουσκουγέδα (78΄ Μπεχαράνο), Βιγιαφάνες, Πάουλο, Κάπελ, Μαρκόφσκι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83΄ Μίλος Στόιτσεφ), Μπρίτο (90΄+2 Μπάλλας), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μπαστακός (72΄ Πίτου Γκαρσία)

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13 αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 1-2
(44΄ πεν. Γιάννου – 58΄ Βέλλιος, 66΄ Μπουλούτ)

Ξάνθη-Πλατανιάς 0-2
(28΄ Μιλούνοβιτς, 60΄ Ανγκούλο)

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 3-4
(15΄, 91΄ Ντιγκινί, 87΄ Ηλιάδης – 14΄ Ντορκμάζ, 48΄ πεν. Φρορτούνης, 66΄ πεν. Φινμπόγκασον, 80΄ Σεμπά)

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1
(11΄ Μακ, 79΄ Τζαβέλλας – 47΄ Οικονόμου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 0-1
(67΄ Μίνγκας)

ΑΕΚ-Καλλονή 3-0
(5΄ Τζεμπούρ, 19΄, 62΄ Αραβίδης)

Βέροια – Παναθηναϊκός 0-1
(86′ Καρέλης)

ΔΕΥΤΕΡΑ
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
(68΄ Βιγιαφάνες – 65΄ Μπρίτο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 13 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 39
2. ΑΕΚ 26
3. ΠΑΟΚ 22
. Πανιώνιος 22
. Παναθηναϊκός 22
6. Αστέρας Τρίπολης 21
7. Πλατανιάς 18
. Λεβαδειακός 18
9. Ηρακλής 17
10. Ξάνθη 15
11. ΠΑΣ Γιάννινα 14
. Βέροια 14
13. Παναιτωλικός 13
14. Ατρόμητος 10
15. Καλλονή 7
. Πανθρακικός 7

*Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από την πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*