Αρκετά τα ανοιχτά μέτωπα ενόψει των τελευταίων αγώνων της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League.

Το Λαύριο και ο Προμηθέας Πάτρας θα παλέψουν για τη 2η θέση, με την ομάδα της ανατολικής Αττικής να έχει το προβάδισμα, αφού αν νικήσει την αδιάφορη Λάρισα, τότε θα τερματίσει σίγουρα 2ο, αφού θα ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία με τους Αχαιούς.

Από την άλλη, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θέλει να κάνει το «2 στα 2» και να χάσει το Λαύριο από τους Θεσσαλούς για να τερματίσει 2η.

Από ‘κει και πέρα, η ΑΕΚ θα βρεθεί οριστικά στην 4η θέση και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των playoffs με πλεονέκτημα έδρας, ενώ στα ημιτελικά θα συγκρουστεί με τον Παναθηναϊκό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Το Περιστέρι θα είναι σίγουρα 6ο και λογικά πίσω του θα τερματίσει ο Κολοσσός. Για την οκτάδα θα παλέψουν ο Άρης, ο Ιωνικός και ο Ηρακλής, με τους «κίτρινους» να έχουν πλεονέκτημα σε περίπτωση απλής ισοβαθμίας με τους Νικαιώτες ή τον Γηραιό, αλλά και στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες.

Τέλος, η Λάρισα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και το Μεσολόγγι θα υποβιβαστεί, αφού υστερεί ακόμα και σε ισοβαθμία με τους Θεσσαλούς.

Η βαθμολογία:

Τα εξ αναβολής ματς:

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (18/4)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός (20/4)

Προμηθέας-Παναθηναϊκός (24/4)

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής (28/4):

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Λαύριο-Λάρισα

Ηρακλής-Προμηθέας

Μεσολόγγι-ΠΑΟΚ

Ιωνικός-Κολοσσός

Περιστέρι-Άρης

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*