Η Γαλατάσαραϊ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Τουρκίας, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να πάρει τη 2η θέση που οδηγεί στο 2ο γύρο των προκριματικών του Champions League της νέας σεζόν.

Έτσι, όπως αναφέρει με ανάρτησή του το Football Meets Data, ο ΠΑΟΚ δεν θα καταφέρει να γλιτώσει έναν γύρο αν καταφέρει να πάρει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και οδηγηθεί στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και αυτό διότι η Φενέρμπαχτσε έχει μεγαλύτερο συντελεστή από τον «δικέφαλο του Βορρά» και θα επωφεληθεί από το rebalancing εφόσον η Άστον Βίλα κατακτήσει το Europa League και τερματίσει στην πρώτη πεντάδα στην Premier League που οδηγεί στη League Phase του Champions League.

Οι Τούρκοι αν συμβεί αυτό θα χρειάζονται να μείνουν εκτός δυάδας στα πρωταθλήματά τους ο Ολυμπιακός και η Ρέιντζερς, ενώ μαζί με τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να γλιτώσει έναν γύρο στα προκριματικά έχασαν οι Σάλτσμπουργκ και Σέλτικ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*