Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ώρα κούπας για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Ώρα κούπας για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Να ζευγαρώσει τους τίτλους της στην Euroleague Γυναικών θέλει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Έξι χρόνια μετά τον πρώτο μεγάλο τίτλο, οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα στο Final Four της Βουδαπέστης απέναντι στην συνοικοδέσποινα Ουίπεστ (13:15, One TV, sport-fm.gr).

Από το φετινό Final Four, που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, θα απουσιάζει ο κόσμος (λόγω πανδημίας) αλλά και τα μεγαθήρια Σαμπαντέλ και Κίνεφ Κίρισι, που αποκλείστηκαν στα προημιτελικά, ενώ η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είναι η μοναδική ομάδα της τετράδας που έχει σηκώσει την κούπα στο παρελθόν, καθώς ούτε η Ουίπεστ, αλλά ούτε και οι Ντουναουισβάρος (Ουγγαρία) ή Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία), που αναμετρώνται στον άλλο ημιτελικό στις 15:45 τα έχουν καταφέρει.

Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four είναι ένας μικρός άθλος, καθώς φέτος αγωνίζεται με αμιγώς ελληνική σύνθεση και μετά από πολύμηνη διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρητικά η Ουίπεστ είναι ο δυσκολότερος από τους άλλους τρεις αντιπάλους, αλλά η κλήρωση έφερε την ομάδα του Πειραιά αντιμέτωπη μαζί της στα ημιτελικά.

Όπως ο Ολυμπιακός αποτελεί τη βάση της εθνικής ομάδας, έτσι και η Ουίπεστ διαθέτει στις τάξεις της τον «κορμό» της Ουγγαρίας, με παίκτριες όπως η πολύπειρη Γκαμπριέλα Σουτς, η τερματοφύλακας Εντίνα Γκανγκλ, η νατουραλιζέ φουνταριστή Ρεμπέκα Παρκς (κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία), η Ντόρα Άμπελ-Άνταλ, οι νεότερες Καμίλα Φαράγκο και Νατάσα Ριμπάνσκα και φυσικά το μεγάλο αστέρι του ουγγρικού πόλο, η πολυσύνθετη Ρίτα Κέστελι.

Η ομάδα του Μάρτον Μπέντσουρ κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το πρωτάθλημα Ουγγαρίας για έκτη συνεχή φορά, επικρατώντας με 2-1 νίκες της Ντουναουιβάρος στους τελικούς. Η Ουίπεστ έχει μετάσχει άλλες τρεις φορές σε final-4 και το 2016 νίκησε στον ημιτελικό 12-11 τον Ολυμπιακό και έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε 11-8 από τη γηπεδούχο Σαμπαντέλ. Το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή της είναι το LEN Trophy, το οποίο κατεκτησε το 2017 στη Βουδαπέστη.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Άλκηστις Αβραμίδου, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Έφτασε η ώρα για το Final 4 μετά από δύο χρόνια. Η ομάδα μας το περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία. Για αυτό δουλέψαμε πολλές ώρες, τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό. Τώρα είμαστε έτοιμες. Αυτό που μένει είναι να δείξουμε πάθος, δίψα για τη νίκη και πόσο πολύ το θέλουμε. Πάμε για τη νίκη!»

Με τη σειρά της η Μαργαρίτα Πλευρίτου υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε στη Βουδαπέστη για ένα ακόμα Final 4 της Ευρωλίγκα. Είμαστε έτοιμες για τον ημιτελικό ενάντια στην Ουγγρική Ούιπεστ, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά και έχουμε προετοιμαστεί ανάλογα. Ωστόσο αν παίξουμε το παιχνίδι μας δεν θα μας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα».

Διαιτητές του Final Four ορίστηκαν δύο γυναίκες, η Ελβετίδα Ούρσουλα Βένγκεροτ και η Ιταλίδα Τζουλιάνα Νικολόζι, και δύο άνδρες, ο Κροάτης Αντρέι Φρανούλοβιτς και ο Ισπανός Χάουμε Τεϊσίδο.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την κούπα στον τελικό που θα γίνει λίγο πριν την Ανάσταση, στις 21:15 του Μεγάλου Σαββάτου. Στο απευκταίο σενάριο της ήττας θα παίξει στον μικρό τελικό στις 18:45.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*