Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Όταν τέσσερις τερματοφύλακες έπαιξαν μαζί στην ενδεκάδα!

Όταν τέσσερις τερματοφύλακες έπαιξαν μαζί στην ενδεκάδα!

Σαν σήμερα το 2001, είχαμε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε ως ένα… απλό παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια συνεχεία έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Σαν σήμερα (22 Απριλίου) το 2001 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου σκηνικού στο πρωτάθλημα.

Η Ξάνθη υποδέχεται τον Ηρακλή. Και τον νικά 1-0. Ως εδώ όλα καλά… Το θέμα είναι πως ο Γηραιός… αναγκάστηκε να αγωνιστεί για μερικά λεπτά με τέσσερις τερματοφύλακες στην ενδεκάδα του, όπου οι τρεις εξ’ αυτών σε διαφορετικές θέσεις!

Κάτι που φυσικά δεν είχε συμβεί ποτέ ως τότε και που δεν έχει επαναληφθεί μέχρι σήμερα.

Οι πολλές απουσίες (διψήφιο νούμερο – για διάφορους λόγους) υποχρέωσαν τον τότε κόουτς των Θεσσαλονικέων, Άγγελο Αναστασιάδη να κατεβάσει την ομάδα με 14άδα, έχοντας τρεις γκολκίπερ(!) στον πάγκο και βασικό τον Ράινκε.

Θέλοντας και μη, ο Έλληνας τεχνικός έκανε όλες τις αλλαγές του στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τους Στογιάννη (φωτό), Διλμπέρη και Δινόπουλο να μπαίνουν στον αγώνα, αλλά να αφήνουν τα γάντια τους στον πάγκο και να παίζουν… μέσα κι όχι στη φυσική τους θέση!

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Παπαδημητρίου, Τουρσουνίδης (46? Καούνος), Ζαπρόπουλος, Γιανότσκο, Σφακιανάκης, Κεχαγιάς, Ζωγραφάκης (58? Πουρσαϊτίδης), Γκάγκερ, Ζουμπούλης (90? Δημητριάδης)

Ηρακλής: Ράινκε, Αδαμίδης, Αλεξόπουλος, Μούτσιος (84? Διλμπέρης), Φοφόνκα (82? Στογιάννης), Σαπουντζής, Ταυλαρίδης, Στεφανίδης (79? Δινόπουλος), Χατζί, Σμετ, Καλαμπάκας

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*