Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Όλοι «κάτι» έχουν να πουν, αλλά ο Ολυμπιακός τα «λέει» όλα!

Όλοι «κάτι» έχουν να πουν, αλλά ο Ολυμπιακός τα «λέει» όλα!

· Τελικά, όλοι έχουν κάτι να πουν ακόμη και σε αυτό το πρωτάθλημα στο οποίο ο Ολυμπιακός κυριαρχεί απίστευτα, έχοντας στις 20 πρώτες αγωνιστικές 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες-εδώ και πάρα πολλά χρόνια καλύτερη επίδοση στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχαν μόνο ο ΠΑΟΚ πρόπερσι, που το πήρε αήττητος, με 18 νίκες και δύο ισοπαλίες και, βέβαια, ο ίδιος ο Ολυμπιακός που το 2015-16 είχε 19 νίκες και μία ισοπαλία!

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έχει να λέει ότι κάνει πορεία πρωταθλητισμού στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχοντας πάρει 22 βαθμούς σε 10 παιχνίδια της (εφτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες) μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ έχει να λέει ότι είναι αήττητος στα εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας πάρει 24 βαθμούς με εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες στην Τούμπα.

Κι ο ΠΑΟ έχει να λέει ότι είναι η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη στα α΄ ημίχρονα, αφού αν έληγαν τότε τα παιχνίδια θα είχε 39 βαθμούς από 11 νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες.

· Το κακό για τους παραδοσιακούς αντίπαλους του Ολυμπιακού είναι ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας…

Εκτός έδρας έχει πάρει ακόμη περισσότερους βαθμούς κι από την ΑΕΚ: 24 σε δέκα παιχνίδια κι αυτός, με εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες…

Εντός έδρας είναι κι αυτός αήττητος και δη με περισσότερους βαθμούς κι από τον ΠΑΟΚ: 30 σε δέκα παιχνίδια, με δέκα στα δέκα δηλαδή…

Ακόμη και στα α΄ ημίχρονα η απόσταση του από τον πρώτο στον σχετικό πίνακα ΠΑΟ είναι μόλις δύο βαθμοί, αφού έχει συγκομιδή 37 πάντως, από εννιά νίκες, δέκα ισοπαλίες και μόλις μία ήττα…

· Κάπως έτσι βλέπουμε και το εντυπωσιακό φαινόμενο, η διαφορά τερμάτων του Ολυμπιακού να είναι +43 (51-8), ενώ και των τριών ομάδων μαζί που τον ακολουθούν στη βαθμολογία είναι +42 (!!!): του ΠΑΟΚ +19 (37-18), του Άρη +12 (25-13) και της ΑΕΚ +11 (32-21)…

Όπως επίσης βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 22 γκολ, όσα έχουν σημειώσει από τον Ολυμπιακό μόνοι τους οι Ελ Αραμπί (15) και Χασάν (7)! Την στιγμή που οι δύο πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ έχουν μαζί 14 γκολ (Σβιντέρσκι 9 και Τζόλης 5), της ΑΕΚ 11 (Ανσαριφάρντ 8 και Ολιβέιρα 3) και του Άρη 10 (από 5 οι Μπρούνο Γκάμα και Μπερτόλιο)…

· Τέλος πάντων, νομίζω ότι το κυρίαρχο ζητούμενο αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό είναι να βελτιώσει κάποιες «λεπτομέρειες» του παιχνιδιού του, όπως ακριβώς φάνηκε και στο τελευταίο ματς του με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Πολύ απλά γιατί είναι κρίμα όταν…

ΣΤΟ 15’ ο Σεμέδο βγάζει εκπληκτικά την μπάλα από την άμυνα του Ολυμπιακού και προκύπτει έξοχη αντεπίθεση με Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Βρουσάι. Κι η τελική πάσα του Βρουσάι στον μόνο του από δεξιά Φορτούνη είναι απογοητευτική.

ΣΤΟ 40’ βγάζει νέα αντεπίθεση για γκολ ο Ολυμπιακός από κόρνερ του Απόλλωνα (!) με τον Φορτούνη να κλέβει την μπάλα και να ξεχύνεται μπροστά και να πασάρει στον Μπρούμα. Με τον Πορτογάλο με μία τραγική πάσα να καταστρέφει την κόντρα επίθεση, την στιγμή που και ο Φόρτου περίμενε την πάσα και ο Ανδρούτσος είχε κάνει απίστευτη κούρσα και είχε βρεθεί έξω αριστερά!

ΣΤΟ 41’ χάθηκε η μπάλα από τη συνεργασία Μπρούμα, Βρουσάι, Φορτούνη, Χασάν, με τον Χασάν να βγάζει πάσα για γκολ στον Βρουσάι, ο οποίος όμως για κάποιο λόγο δεν σούταρε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, όπως το ίδιο έγινε και με τον Φορτούνη που τον ακολουθούσε!

· Όχι δεν είναι λεπτομέρειες χωρίς σημασία, επειδή ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλωνα. Όταν πήγε κι έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες. Και κάτι τέτοιες λεπτομέρειες θα κρίνουν και την έκβαση των αγώνων με την ΠΣΒ στο Γιουρόπα Λιγκ.

· Λεπτομέρειες, όπως η γκάφα του Σεμέδο στη μείωση του σκορ από τον Απόλλωνα-κι όπως ξέρουμε, δεν είναι η πρώτη του φοβερά προικισμένου αυτού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος αμέσως μετά το γκολ αυτό, εκτέλεσε ένα φάουλ πάνω σε ένα παίκτη του Απόλλωνα!!! Και μιλάμε για μία βραδιά στην οποία ο Σεμέδο έως το 90ο λεπτό, οπότε κι έγινε το 2-1 ήταν πάρα πολύ καλός. Και καθαρά αμυντικά (με μία κρίσιμη επέμβαση, με πίεση ψηλά, με διωξίματα), αλλά και επιθετικά (με μία πάσα στον Μπρούμα στο 50’, που θύμιζε ασίστ του Φορτούνη, με τον Πορτογάλο όμως να χάνει το κοντρόλ και την σπουδαία ευκαιρία).

· Ακόμη κι από κάτι τέτοια παιχνίδια όπως της Ριζούπολης, μπορείς να βρεις πράγματα να βελτιώσεις. Για παράδειγμα, με το σκορ στο ρευστό 1-0, ο Ιωαννίδης πήγε να ισοφαρίσει με μία επικίνδυνη κεφαλιά που πήρε από τον Εμβιλά σε εκτέλεση φάουλ. Εδώ έχουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις. Πρώτη, ότι ο Εμβιλά δεν έβγαλε καλή άμυνα σε αυτή τη φάση. Δεύτερη, και σπουδαιότερη, ότι ο Μπα ήταν αυτός που παραχώρησε το φάουλ, υποπίπτοντας χωρίς κανένα λόγο σε παράβαση. Ι επειδή το ποδόσφαιρο τιμωρεί όταν παραβιάζεις τις αρχές του, ο Μπα ξανάκανε αχρείαστο φάουλ έξω από την περιοχή του Σα κι ακριβώς από αυτό το φάουλ μείωσε ο Απόλλωνας-με τον Μπα μάλιστα, πριν κάνει την γκάφα ο Σεμέδο, να αποτυγχάνει να βρει γεμάτα την μπάλα με το κεφάλι για να την διώξει.

· Τρία φάουλ χωρίς κανένα απολύτως νόημα έκανε ο Μπα και σε αυτό το παιχνίδι στον αντίπαλο σέντερ φορ, όπως κάνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Σε εναέριες διεκδικήσεις, στις οποίες υπερτερεί λόγω ύψους (πάνω από 1μ90 είναι), άλλοτε βάζει τα χέρια και τους αγκώνες κι άλλοτε πέφτει άτσαλα πάνω στον αντίπαλο. Αυτό δε που σε κάνει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά είναι ότι ο Μπα δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Την Κυριακή πήρε πολλές κεφαλιές, βγήκε επανειλημμένως πρώτος πάνω στην μπάλα, δύο φορές βγήκε γρήγορα έγκαιρα στα πλάγια κι είχε σωστές επεμβάσεις, ενώ είχε κι αρκετές καλές πάσες, ακόμη δε κι όταν έτυχε και βρέθηκε σε θέση έξω δεξιά πέρασε μία σέντρα «μια χαρά». Κι όμως, σε αυτό το ίδιο παιχνίδι, τον βλέπεις να κάνει τρία τζάμπα φάουλ και να ρισκάρει σε τρεις πάσες κοντά στην εστία του Σα-στην πρώτη δε από αυτές, ο Καμαρά να υποχρεώνεται να κάνει φάουλ για να σώσει τη φάση κι έτσι να παίζει με κίτρινη κάρτα από το 4ο λεπτό…

Άσχετο: Ο Χιμένεθ τις προάλλες δήλωσε ότι έβαλε τον Γαλανόπουλο στην Τούμπα σε μία θέση σαν κι αυτή του Μάρκος Γιορέντε της Ατλέτικο, παίρνοντας, όπως ο ίδιος είπε, την ιδέα από τον προπονητή της, τον Τσόλο Σιμεόνε. Τώρα, εναντίον του ΟΦΗ στην Κρήτη, έβαλε τον Σιμάνσκι σε ρόλο…Καμαρά στον Ολυμπιακό, δηλαδή μπροστά από τα κεντρικά χαφ και λίγο πίσω από τον φορ. Εδώ την ιδέα την πήρε από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν το είπε…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*