Home / Μπάσκετ / Euroleague / Χωρίς αμυντικό ριμπάουντ οι σέντερ του Ολυμπιακού κόντρα στην Βαλένθια

Χωρίς αμυντικό ριμπάουντ οι σέντερ του Ολυμπιακού κόντρα στην Βαλένθια

Ένα από τα στοιχεία του παιχνιδιού που στοίχισαν στον Ολυμπιακό την ήττα από την Βαλένθια, ήταν και τα ριμπάουντ. Οι «ερυθρόλευκοι», όχι μόνο μάζεψαν μόλις 12 αμυντικά ριμπάουντ, αλλά έδωσαν ισάριθμα επιθετικά στην ισπανική ομάδα.

Παράλληλα, πήρε περισσότερα επιθετικά (σ.σ. 15), ενώ τα λίγα αμυντικά ριμπάουντ, εξηγούνται και από τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας των φιλοξενούμενων (65% στα δίποντα, 47% στα τρίποντα). Και αν τα 12 αμυντικά ριμπάουντ είναι αρνητική επίδοση, ίσως να μην έχει προηγούμενο η μηδενική συγκομιδή «σκουπιδιών», από τους δύο σέντερ της ομάδας, Χασάν Μάρτιν και Οκτάβιους Έλις. Οι δυο τους σε συνολικά 29’:35’’ συμμετοχής (22’:45’’ και 6’:50’’΄αντίστοιχα) πήραν 4 ριμπάουντ, όλα τους επιθετικά!

Δεν είχαν λοιπόν συμμετοχή σε κανένα από τα 12 ριμπάουντ, ενώ 3 μάζεψε ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ο οποίος ήταν ο τρίτος που αγωνίστηκε ως σέντερ στην χθεσινή αναμέτρηση. Γενικότερα πάντως, οι δύο σέντερ της ομάδας δείχνουν αδύναμοι στο κομμάτι των αμυντικών ριμπάουντ, καθώς μαζεύουν μέσο όρο 5 αμυντικά ριμπάουντ από τα 21,2 της ομάδας σε δεκατρείς αγώνες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*