Home / Άλλα Σπόρ / Χατζηθεοδώρου: «Τα καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες»
Περήφανος για την ομάδα του και ικανοποιημένος από την τεράστια προσπάθεια δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νέων Ανδρών Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Χατζηθεοδώρου: «Τα καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες»

Ο προπονητής της Εθνικής στο Αλμάτι τόνισε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ πως πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η φουρνιά των παικτών.

«Ένα τεράστιο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που μας έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους. Υπερέβαλαν εαυτόν και ξεπέρασαν τεράστια προβλήματα, ενώ αμφισβητήθηκαν από πολλούς. Κατάφερε, όμως, τελικά αυτή η ομάδα να φτάσει μέχρι την παγκόσμια 4άδα και να φύγει από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, αποσπώντας τα χειροκροτήματα και από αντιπάλους.

Έτσι όπως χάθηκε το μετάλλιο (στα πέναλτι) θα μπορούσε να είχε κερδηθεί. Θα πρέπει τώρα να αξιοποιηθεί η επιτυχία αυτής της ομάδας. Διαθέτει τρομερούς αθλητές με όλη τη σημασία της λέξης -όχι μόνο παίκτες- και θα πρέπει να μείνουν σε υψηλό επίπεδο.

Μετά τον αγώνα μοίραζα μόνο συγχαρητήρια. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ να κάνουμε ανατροπή από το -3, στο 1.10 πριν από τη λήξη. Τεράστιες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις έδειξαν αυτά τα παιδιά, ιδίως με την προσπάθειά τους στο δεύτερο κομμάτι του τουρνουά, παρά τις αντιξοότητες με τους τραυματισμούς και την αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Το “γαμώτο” είναι ότι άξιζαν το μετάλλιο και το έχασαν στη λεπτομέρεια.

Πολύς κόσμος έλεγε ότι δεν είμαστε ούτε για 8άδα, αλλά εμείς είχαμε από την αρχή στόχο την 4άδα και τα καταφέραμε. Στον ημιτελικό με τη Σερβία δεν μας άφησαν να παίξουμε, μας αποδεκάτισαν οι διαιτητές. Κορυφαίοι παλιοί αθλητές και παράγοντες μου έλεγαν πως δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Σήμερα είχαμε επίσης εχθρική αντιμετώπιση, αλλά καταφέραμε και γυρίσαμε το ματς και πήγαμε στα πέναλτι. Αξίζαμε μετάλλιο, φεύγουμε από δω περήφανοι και συνεχίζουμε. Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Διαθεσόπουλο που με εμπιστεύτηκε.

Γι αυτά τα παιδιά -αν εξαιρέσεις τέσσερις που θα παραμείνουν στην ομάδα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας- το επόμενο σκαλοπάτι είναι εθνική ανδρών και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Αυτό, βέβαια, είναι υπόθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, όμως δεν πρέπει να χαθούν».

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*