Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα»

«Χαμηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα»

Την άποψη ότι η ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος έξεφρασε Γιάννης Τοπαλίδης. Τι είπε για Ολυμπιακό, την Εθνική, αλλά και τον Ρανιέρι.

Την άποψη ότι η ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος έξεφρασε Γιάννης Τοπαλίδης. Τι είπε για Ολυμπιακό, την Εθνική, αλλά και τον Ρανιέρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στην εφημερίδα «Ανεξαρτησία»

-Ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λιγκ έχει ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει 15 στις 15 νίκες. Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα

«Ο Ολυμπιακός όσο αναφορά το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει την καλύτερη ομάδα. Αλλά πρέπει να πούμε πως το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ αδύναμο. Αυτό το δείχνει και οι ομάδες μας που πήγαν στο Γιουρόπα Λιγκ και τα πήγαν πολύ άσχημα. Λίγο η νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Ντόρτμουντ έσωσε λιγάκι την παρτίδα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα πλέι οφ και έχασε από την Καμπάλα».

-Γιατί η Εθνική μας ομάδα έχει πάρει τέτοια πτωτική πορεία;

«Η Εθνική μας ομάδα σε αυτόν τον όμιλο δεν ήταν να αποκλειστεί, θα μπορούσε να περάσει σαν Τρίτη τουλάχιστον στα μπαράζ, αλλά νομίζω το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου αντικατοπτρίζεται και στην Εθνική που δεν είναι τόσο καλή. Σίγουρα ο κόσμος έχει απαιτήσεις για αυτή η ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος είναι και λίγο καλομαθημένος από αυτήν την επιτυχία. Το επίπεδο της Εθνικής μας ομάδας δεν είναι τόσο καλό, αλλά και πάλι θα πει ο κόσμος δεν θα μπορούσαμε να προκριθούμε σε αυτόν τον όμιλο; Όντως θα έπρεπε να προκριθούμε».

-Πως βλέπετε τον νέο προπονητή της Εθνικής; Η ΕΠΟ συνέχισε την πετυχημένη συνταγή με Γερμανό

«Στην ΕΠΟ κοιτούσαν σίγουρα και για άλλους προπονητές όχι να είναι σίγουρα Γερμανός. Νομίζω διαλέξανε έναν Γερμανό γιατί στην τελική ανάλυση κάναμε μια πολλή μεγάλη επιτυχία με τον Ρεχάγκελ, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά για τον Σκίμπε γιατί στις τελευταίες ομάδες που είχε στην Μπουντεσλίγκα δεν τα πήγε και τόσο καλά, αλλά δεν πρέπει να τον κρίνουμε μόνο από αυτήν την θητεία του, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε, να του δώσουμε χρόνο και όλα εξαρτώνται από την επιτυχία.

-Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποχώρησε σαν αποτυχημένος από την Εθνική και βλέπουμε πως έχει μια ομάδα όπως η Λέστερ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ.

«Τον Ρανιέρι εγώ δεν τον θεωρώ κακό προπονητή. Από την αρχή που ήρθε ορισμένοι τον επηρέασαν αρνητικά, γιατί κάποιες επιλογές που έκανε δείχνουν πως αποκλείεται να ήξερε ο Ρανιέρι αυτούς τους παίκτες. Ξέρω από την εμπειρία μου πως όταν είσαι στην Εθνική ομάδα πέφτουν γύρω σου άτομα και θέλουν να σε επηρεάσουν. Όταν ένας προπονητής που την ομάδα του την Λέστερ που την είχαν στα προγνωστικά οριακά να σωθεί στην κατηγορία και καταφέρνει σε έναν ολόκληρο γύρο να την έχει στην πρώτη θέση, νομίζω πως η Εθνική ομάδα δεν ήταν τόσο καλή και όχι ότι φταίει αποκλειστικά ο Ρανιέρι».

-Τα προγνωστικά σας για το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Βλέπω την Μπαρτσελόνα σαν πρώτο φαβορί, αλλά και άλλες ομάδες όπως η Μπάγερν και η Ρεάλ, αλλά και την Παρί Σεν Ζερμέν την θεωρώ μέσα στα φαβορί, αλλά ίσως δούμε και κάποια άλλη ομάδα να κάνει την έκπληξη. Πολύ δύσκολο παιχνίδι θεωρώ το Μπάγερν Γιουβέντους, γιατί τους Ιταλούς τους έχω πάντα σε εκτίμηση στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα αν δεις και το Ισπανικό πρωτάθλημα σίγουρα μπορείς να την κερδίσεις. Ναι μεν είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν είναι και αχτύπητη».

-Για το Γιουρόπα Λιγκ που φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό και παράλληλα για το τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στην διοργάνωση αυτή τι βλέπετε;

«Επειδή είχε πολύ καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, θεωρώ πως μπορεί να διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αν δεις τις ομάδες που είναι εκεί πολύ δύσκολα να κατακτήσεις κάποιον τίτλο. Είναι σαν ένα μικρό Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Έχει πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχοντας το εμπόδιο της Άντερλεχτ που την θεωρώ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε πως οι Βέλγοι αυτή την στιγμή είναι πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη των ομάδων. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να περάσει και θα πρέπει να επικεντρωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, γιατί στο Τσάμπιονς Λιγκ να διακριθείς είναι πολύ δύσκολο. Και αυτό πρέπει να κάνουν οι Ελληνικές ομάδες να επικεντρωθούν στο Γιουρόπα Λιγκ».

-Βλέπουμε νέα πρόσωπα που ίσως κληθούν στην Εθνική ομάδα, όπως ο Απόστολος Βέλλιος και ο Βαγγέλης Μάντζιος

«Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Παίκτες όπως ο Βέλλιος και ο Μάντζιος μπορεί να κληθούν στην Εθνική ομάδα, αλλά μην ξεχνάμε πως πήγαν στην Ευρώπη και γύρισαν γιατί δεν μπόρεσαν να διακριθούν εκεί. Αυτή την στιγμή ο καλύτερος Έλληνας παίκτης είναι ο Φορτούνης, που και αυτός είχε πρόβλημα στο εξωτερικό, τον θεωρώ πάρα πολύ καλό παίκτη, όπως έχω αναφέρει και τον Πέτρο Μάνταλο της ΑΕΚ, αλλά μετά τον τραυματισμό δεν ξέρω αν θα μπορέσει να επανέλθει. Γενικά όμως έχουμε έλλειψη ποιότητας ποδοσφαιριστών στην Εθνική ομάδα».

-Υπάρχει ταλέντο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή;

«Οι Έλληνες και όλες οι μεσογειακές χώρες έχουν περισσότερο ταλέντο. Ας πάρουμε όμως το παράδειγμα των Γερμανών που κάνουν πολλή καλή δουλειά. Μόνο με καλή δουλειά μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια η Εθνική Ελπίδων που είναι ένα σκαλοπάτι πριν την Εθνική Ανδρών δεν έχει προκριθεί στην τελική φάση. Και τώρα πάλι φαίνεται ότι δεν θα προκριθεί. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στους παίκτες, αλλά και στο γεγονός πως δεν γίνεται καλή δουλειά. Σίγουρα παράγουμε παίκτες, απλά δεν γίνεται η δουλειά που πρέπει».

-Τέλος μια ευχή για αυτές τις μέρες

«Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους υγεία και ευτυχία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου εύχομαι το επίπεδο να ανέβει λίγο περισσότερο. Όταν πήραμε εμείς το EURO, το ποδόσφαιρο μας ήταν σε καλύτερη μοίρα από αυτήν που είναι τώρα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*