Home / Αυτοκίνητο / F1 / Χάμιλτον: «Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μία σεζόν που είχα ποτέ, δύσκολο πνευματικά για όλους»

Χάμιλτον: «Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μία σεζόν που είχα ποτέ, δύσκολο πνευματικά για όλους»

Mε πολύ άσχημο τρόπο έχει ξεκινήσει η φετινή σεζόν για τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes.

Ο Βρετανός πιλότος δεν έχει καταφέρει να τερματίσει πάνω από την 7η θέση στα μέχρι στιγμής Grand Prix, ενώ πρόσφατα στην Αυστραλία εγκατέλειψε λόγω αδιευκρίνιστου προβλήματος της W15.

Μάλιστα, ο 39χρονος χαρακτήρισε το φετινό του ξεκίνημα, το «χειρότερο που είχε ποτέ», αν κι έστειλε μήνυμα ανάκαμψης ενόψει της συνέχειας παρά τις δυσκολίες.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν που είχα ποτέ. Ναι, σίγουρα είναι χειρότερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και χειρότερο και από το 2009 πιστεύω.

Είναι δύσκολο πνευματικά για όλους στην ομάδα, όταν έχει γίνει τόση πολλή δουλειά το χειμώνα και μπαίνεις στη χρονιά τόσο ενθουσιασμένος και γεμάτος κίνητρα, κι έχεις τη νοοτροπία ότι θα διεκδικείς νίκες, να διαπιστώνεις ότι δεν συμβαίνει έτσι.

Και μάλιστα να διαπιστώνεις ότι δεν είσαι σε θέση να κερδίσεις ούτε τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά συνεχίζουν να με εμπνέουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι. Εξακολουθούν να προσπαθούν, και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Απρόσμενα, νιώθω αρκετά καλά. Προσπαθώ να δω τη γενική εικόνα. Θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Είμαι αληθινά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, και απολαμβάνω ακόμα να συνεργάζομαι με την ομάδα.

Φυσικά θα μου άρεσε πολύ να μαχόμουν για τις νίκες και βασικά να τερματίζω τους αγώνες. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έχεις διανύσει τόσο δρόμο και να μην ολοκληρώνεις ούτε τον μισό αγώνα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα ανακάμψουμε. Θα βρεθούμε, στο τέλος, εκεί που θέλουμε, πρέπει απλά να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Πιστεύω πως είναι εύκολο να παρασυρθείς και να μείνεις προσκολλημένος σε ένα πράγμα, όμως αναμφίβολα η γενική εικόνα είναι αυτή στην οποία εστιάζουμε τώρα. Πρέπει να συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα.

Εκνευρίζεσαι όταν δεν έχεις τον έλεγχο, αλλά αν μπορέσεις πρέπει να το προσπεράσεις και να ζεις στη στιγμή, αυτό προσπαθώ. Δεν είναι σπουδαίο, δεν είμαι χαρούμενος, αλλά θα έχω μια υπέροχη μέρα αύριο και θα προπονηθώ σκληρά αυτή την εβδομάδα»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*