Home / Αυτοκίνητο / F1 / Χάμιλτον, δεν είναι πια αστείο!

Χάμιλτον, δεν είναι πια αστείο!

Έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την ομάδα της Mercedes, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τη νίκη στο ισπανικό Grand Prix, παρά το γεγονός ότι με την εκκίνηση έχασε το πλεονέκτημα της pole position, με τον Μαξ Φερστάπεν να τον προσπερνά. Αυτή ήταν η 98η νίκη της καριέρας του και την οφείλει εν πολλοίς στη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του, που τον έφερε και στην κορυφή.

Δεύτερος τερμάτισε ο Φερστάπεν με τη Red Bull, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes. Τέταρτος ο Σαρλ Λεκλέρ, με τη Red Bull του Σέρχιο Πέρες να ολοκληρώνει την πεντάδα. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε τέσσερα φετινά Grand Prix για τον Βρετανό και πολύ γρήγορα παίρνει προβάδισμα στη βαθμολογία, έχοντας φτάσει στο +14. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για τον Χάμιλτον ήταν η έκτη του νίκη στην Ισπανία και πέμπτη συνεχόμενη (αήττητος από το 2017).

Για τον αγώνα, ο Φερστάπεν κατάφερε με την εκκίνηση να περάσει τον Χάμιλτον οδηγώντας στο… όριο, με τον Βρετανό να παρουσιάζεται πολύ συνετός, αφήνοντας ουσιαστικά τον αντίπαλό του να περάσει, μην ρισκάροντας πιθανή σύγκρουση και αποχώρηση από τον αγώνα.

Η Mercedes επέλεξε τη στρατηγική των δύο πιτ-στοπ, γεγονός που μάλλον αιφνιδίασε τον Φερστάπεν, που έμεινε με τη μέση γόμα του πρώτου πιτ-στοπ και ο Χάμιλτον άρχισε σταδιακά να μειώνει τη διαφορά και τελικά τον προσπέρασε επτά γύρους πριν από το τέλος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*