Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Χάμες: Ο καλύτερος… αμυντικός του Ολυμπιακού

Χάμες: Ο καλύτερος… αμυντικός του Ολυμπιακού

Η ποιότητα του, πόσο μάλλον δε για το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν χωράει αμφισβήτηση. Ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός, κόντρα στον Παναθηναϊκό (6/11) και πέρα όλων των υπολοίπων που ήδη γνωρίζαμε, απέδειξε πως είναι ο καλύτερος αμυντικός αυτή την στιγμή, στο προβληματικό και υπεράριθμο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Όχι, δεν τρελαθήκαμε και εξηγούμε… Ο Κολομβιανός έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» και μέτρα 436 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτό τον χρόνο οι Πειραιώτες που τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν πολλά αμυντικά προβλήματα, έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ και αυτά στην ίδια αναμέτρηση από τον ΠΑΟΚ. Στις υπόλοιπες πέντε, όσο ο 31χρονος ήταν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, η ομάδα του προηγούταν και μάλιστα με μηδέν παθητικό.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρώην μέσος των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου αγωνίζεται ως στόπερ και βοηθά με την εμπειρία του, αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο πως με αυτόν στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός γίνεται κυρίαρχος του αγώνα, είναι αυτός που έχει την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, ως κατά συνέπεια να απειλείται πολύ λιγότερο από άλλες αναμετρήσεις.

Χαρακτηριστικά στο ντεμπούτο του Χάμες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη, παρότι ο σταρ του Ολυμπιακού δεν έπιασε τα μέγιστα την απόδοσής του, όταν βγήκε αλλαγή, το παιχνίδι ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Το ίδιο συνέβη και στο αιώνιο ντέρμπι με τους «πράσινους». Κόντρα σε Παναιτωλικό (εκτός έδρας νίκη Ολυμπιακού με 2-0) και Λαμία (2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης») δεν δέχθηκε καν γκολ, ενώ στην Κρήτη μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, ενώ ο ΟΦΗ προηγούταν με 1-0 και τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, παίρνοντας το ροζ φύλλο με 2-1.

Όσον αφορά τις αμυντικές του ικανότητες, ο Κολομβιανός όταν εμπλέκεται σε κάποιο μαρκάρισμα, δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει δυνατά το κορμί του, αποτελώντας και το σωστό παράδειγμα για την υπόλοιπη ομάδα, να μαρκάρει και να πιέσει με το ίδιο πάθος.

Κάτι ακόμα. Ο Μίτσελ δεδομένων των γνωστών συνθηκών, έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό να αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά οφείλει να μάθει και αυτός από κάποια λάθη του. Αν ο Χάμες ή ο Χουάνγκ παλαιότερα, που αποτελούν τα φετινά σου «γρανάζια», νιώσουν κούραση… τους βγάζεις στο 75’… στο 77’… στο 78′. Όταν τους κάνεις αλλαγή στο 85′ το ποδόσφαιρο μπορεί να σε τιμωρήσει. Όταν κερδίζεις ένα σημαντικό παιχνίδι, ανεξαρτήτως προσώπων, ένας ποδοσφαιριστής με 85 λεπτά στην πλάτη του, θα βάλει δυνατότερα τα πόδια του στη «φωτιά»… θα δώσει περισσότερη ένταση στο σώμα του για ένα τελευταίο σπριντ… θα δείξει γενικά μεγαλύτερη αυταπάρνηση και αυτοθυσία από κάποιον που θα μπει «νωθρός» για τα τελευταία αγωνιστικά λεπτά και μέχρι να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι μπορεί να έχει γίνει ήδη η ζημιά. Όπως χθες…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*