Home / Άλλα Σπόρ / Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Αθήνα
Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου, είχε χάλκινη απόχρωση και… γλυκόπικρη γεύση. Όχι γιατί η τρίτη θέση του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 100μ. ύπτιο είναι μικρή επιτυχία για ένα 20χρονο παιδί, όσο γιατί οι χθεσινές του εμφανίσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη υψηλού συναγωνισμού, είχαν δημιουργήσει προσδοκίες για την κορυφή. Όχι άδικα: οποιαδήποτε από τις δύο χθεσινές κούρσες του Χρήστου (53.77 το πρωί, 53.36 το απόγευμα) θα ήταν αρκετή να τον στέψει πρωταθλητή Ευρώπης.

Το σημερινό 54.13 ίσα που έφτανε να τον στείλει στην τρίτη θέση του βάθρου, παρέα με τον (παλιό αντίπαλό του στους εφήβους) Ιταλία Σιμόνε Σαμπιόνι, που έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Ο… γερόλυκος Καμίλ Λακούρ, έστω κι αν ήταν πολύ μακριά από το “πικ” της φόρμας του, επανέλαβε την επιτυχία του 2010 στη Βουδαπέστη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 53.79, ακολουθούμενος από τον Ρώσο Γκριγκόρι Ταρασέβιτς (53.89).

Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής ήταν πάντως ευχαριστημένος από το γεγονός ότι κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών, ενώ απέδωσε τη σημερινή του κάμψη στην κούραση της χθεσινής ημέρας, κατά την οποία κολύμπησε τέσσερα 100άρια (δύο στο ύπτιο και δύο ελεύθερο στη «σκυταλοδρομία» 4Χ100μ.). «Ήρθε το μετάλλιο, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι η «σκυτάλη» με κούρασε αρκετά χθες και νομίζω ότι αυτό μου στέρησε το κάτι παραπάνω. Ειδικά στα τελευταία μέτρα μου «βγήκε» η κούραση, δεν είχα αρκετές δυνάμεις μετά τα τέσσερα γρήγορα 100άρια που έκανα χθες. Αλλά είμαι ικανοποιημένος που είμαι στο βάθρο».

Λίγο πιο ήρεμος, μετά την απονομή των μεταλλίων, ο Χρήστου τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα εδώ δεν περίμενα μετάλλιο, καθώς ήμουν απλά στη δεκάδα της κατάταξης. Από την πρώτη κούρσα χθες κατάλαβα ότι έχω πιθανότητες για μετάλλιο και τελικά το μετάλλιο ήρθε, παρότι πήγα πιο αργά από τον ημιτελικό. Δεν με δυσαρεστεί αυτό, έκανα μία πολύ καλή κούρσα χθες, έχω πλέον πολύ δυνατό χρόνο, πήρα και μετάλλιο και συνεχίζω

Ο Χρήστου αφιέρωσε το μετάλλιό του σε όλους όσοι ήταν δίπλα του τα τελευταία χρόνια. «Στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου Παναγιώτη Βελέντζα, στον Ολυμπιακό και σε όσους στάθηκαν κοντά μου»

Πέμπτος ο Σαμιλίδης στα 100μ. πρόσθιο
Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κατάκτησε την πέμπτη θέση, στα 100 μέτρια πρόσθιο, με χρόνο 1’00”.66.

Με άλλη μία καλή εμφάνιση και την κατάληψη της πέμπτης θέσης στον τελικό, ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης τη συμμετοχή του στα 100μ. πρόσθιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου. Ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης τερμάτισε σε 1:00.66, σταθερός στις επιδόσεις που έκανε και στις τρεις κούρσες του, και κατέγραψε τη σημαντικότερη επιτυχία του (σε επίπεδο ανδρών) μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2012, στο Ντέμπρετσεν.

Η τριάδα των νικητών ήταν ίδια και απαράλλαχτη με εκείνη του 2014 στο Βερολίνο, καθώς ο ανίκητος Άνταμ Πίτι πήρε εύκολα την πρώτη θέση με 58.36, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες του που σήμερα γέμισαν τις εξέδρες του London Aquatics Center (σε αντίθεση με χθες). Τη δεύτερη θέση πήρε ο επίσης Βρετανός Ρος Μέρντοχ με 59.73 και την τρίτη ο Λιθουανός Γκιέντριους Τιτένις με 1:00.10.

Η συνολική εμφάνιση του Σαμιλίδη στο 100άρι ήταν σίγουρα ικανοποιητική, έστω κι αν ο ίδιος δηλώνει ότι… έψαχνε κάτι παραπάνω, τουλάχιστον από πλευράς επίδοσης. «Ήταν τελικός και, όπως είπα και χθες, ήταν όλα ανοιχτά. Δεν είμαι 100% ευχαριστημένος, πιστεύω ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, αλλά πάντα ένας τελικός είναι δύσκολος. Είναι πιο εύκολο να περάσεις σε έναν τελικό παρά να αγωνιστείς σε αυτόν. Είναι το άγχος, η πίεση, πολλά… Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο και με αυτόν θα ερχόταν και η καλύτερη θέση. Αυτά τα δύο πάνε μαζί».

Σε ερώτηση για το πώς εξέλαβε ο ίδιος μέσα στο νερό την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Βρετανοί, για χάρη του Άνταμ Πίτι, ο Σαμιλίδης εξέπληξε με την απάντησή του: «Ήμουν σε ένα δικό μου κόσμο, δεν άκουγα τι γινόταν γύρω μου. Άκουγα μόνο τον προπονητή μου να φωνάζει, έχει έναν χαρακτηριστικό τρόπο και μόνο αυτό ακούω!»

Ο Σαμιλίδης συνεχίζει με αδιάκοπο ρυθμό τις υποχρεώσεις του στο Λονδίνο, καθώς αύριο το πρωί «πέφτει» στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο, και ξεκαθαρίζει ότι και πάλι «… στόχος μου θα είναι ο τελικός».

Εκτός τελικού η Δράκου στα 100μ. ελεύθερο

Η Νόρα Δράκου κατέλαβε την έκτη θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά των 100 μέτρων ελεύθερο με χρόνο 55”17 και έμεινε εκτός τελικού αφού με την ολοκλήρωση και της 2ης ημιτελικής σειράς, είχε τον δέκατο χρόνο.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*