Home / Άλλα Σπόρ / Φιλοξενεί όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο ανδρών-γυναικών η Αθήνα

Φιλοξενεί όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο ανδρών-γυναικών η Αθήνα

Η προκριματική φάση του World Cup πόλο ανδρών θα διεξαχθεί 8-14 Μαρτίου και σε δύο ομίλους σε Ζάγκρεμπ και Ποντγκόριτσα αντίστοιχα, ενώ η τελική φάση προγραμματίστηκε για 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου στο Λος Άντζελες, όπου και προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ.

Οι προκριματικοί αγώνες της Β’ Κατηγορίας θα γίνουν στο Βερολίνο 1-7 Μαΐου. Οι δύο πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν, επίσης, στο Λος Άντζελες για την τελική φάση σε σύνολο οκτώ ομάδων.

Στις γυναίκες, η προκριματική φάση και για τους δύο ομίλους θα διεξαχθεί αρχικά στο Ρότερνταμ (11-13 Απριλίου) και, στη συνέχεια, στην Αθήνα (19-21 Απριλίου), ενώ η τελική φάση στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου). Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου παίρνουν μεν την πρόκριση για την τελική φάση, αλλά θα παίξουν κανονικά στην Αθήνα, απ’ όπου άλλες δύο ομάδες, οι τρίτες και τέταρτες στο Ρότερνταμ, θα πάρουν το «εισιτήριο».

Στο Βερολίνο (1-7 Μαΐου), θα γίνει η προκριματική φάση της Β’ Κατηγορίας, με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στο Λογκ Μπιτς (οκτώ ομάδες σύνολο).

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση τόσο με την Εθνική ανδρών, όσο και με την Εθνική γυναικών.

Οι όμιλοι:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ιαπωνία, Κροατία, Ουγγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Γεωργία, Αυστραλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Ολλανδία, Ουγγαρία, Αυστραλία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κίνα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*